Praatsessie bij Bayern na Pokal Krimi tegen Schreuders Hoffenheim

Bayern München kwam woensdag in de jacht op de Duitse beker met de schrik vrij. De comeback van 1899 Hoffenheim zorgde wel voor stof tot nadenken in de Pokal Krimi (4-3).

Hansi Flick deelde een compliment uit aan Hoffenheim, maar toonde zich vooral tevreden dat zijn ploeg de volgende ronde van de strijd om DFB Pokal bereikt had. 'En daar gaat het om', zei de Bayern-trainer, die wel zag dat zijn team het zichzelf onnodig moeilijk maakte. 'We hadden die kans voor Joshua Zirkzee op de 5-1 en we maakten die niet. Over hoe we de tweede helft hebben gespeeld, moeten we praten. Het is een wake-up call.'

Want Bayern kwam in de tachtigste minuut nog wel op 4-1 door Robert Lewandowski, maar dreigde het in de slotfase helemaal te vergooien. Hoffenheim kwam met twee treffers nog dicht bij een verlenging. Uiteindelijk bleef de Beierse formatie overeind.

Dat het niet lukte, mocht Hoffenheim ook zichzelf verwijten. 'Na onze voorsprong ontbrak het ons aan de moed. Door een paar defensieve fouten gaan we met een 3-1 achterstand de rust in. In de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we zijn', zei trainer Alfred Schreuder. 'Het was ergerniswekkend dat we zulke simpele goals incasseren.'