Praat mee: wie wint dit seizoen de Champions League?

Reacties

108 dagen na de finale tussen Chelsea en Manchester City start dinsdagavond weer een nieuwe editie van de Champions League. Tijd om de stemming eens te peilen onder de lezers van VI.nl: welke club gaat de Cup met de Grote Oren veroveren? Maak je keuze onderaan dit artikel.

Praat mee: wie wint dit seizoen de Champions League?
© Pro Shots

Paris Saint-Germain

Bij de bookmakers is het sterrenensemble van Mauricio Pochettino gebombardeerd tot favoriet voor de eindzege. In 2020 waren de Parijzenaren er al dichtbij, maar was Bayern München te sterk in de finale. Deze zomer kwamen er met onder anderen Lionel Messi, Sergio Ramos en Georginio Wijnaldum weer de nodige topspelers naar het Parc des Princes. Maar hoe zit het met de balans?

Manchester City

Kort na PSG is Manchester City volgens de wedkantoren de grootste kanshebber. Pikant genoeg zitten beide favorieten bij elkaar in Groep A, die verder ook RB Leipzig en Club Brugge bevat. De formatie van manager Pep Guardiola greep afgelopen mei naast de felbegeerde trofee door een winnende treffer van Kai Havertz en dus begint de missie van The Citizens woensdag gewoon weer opnieuw.

BAYERN MÜNCHEN

De winnaar van 2020 strandde afgelopen seizoen in de kwartfinales, maar heeft beduidend meer historie in het miljardenbal dan bovengenoemde clubs. Bayern kroonde zich zesmaal tot koning van Europa en begint dinsdagavond op bezoek bij Barcelona aan de jacht op een zevende succes. Julian Nagelsmann kwam over van Leipzig om de club uit München naar nieuwe prijzen te leiden.

CHELSEA

De titelhouder is er deze zomer bepaald niet zwakker op geworden. Sinds de komst van Thomas Tuchel presteert Chelsea griezelig stabiel, de Duitse manager verloor slechts 5 van zijn 35 wedstrijden in Londense dienst. De komst van Romelu Lukaku heeft de voorhoede van The Blues bovendien een enorme boost gegeven. Kan Chelsea na Real Madrid de tweede club ooit worden die de Champions League-titel prolongeert?

LIVERPOOL

Na een moeizaam seizoen vol tegenslagen is Liverpool deze zomer weer opgekrabbeld. Rots in de branding Virgil van Dijk is weer helemaal fit en sterspeler Mohamed Salah is het seizoen overtuigend begonnen. In tegenstelling tot de concurrentie in Engeland heeft Liverpool niet met geld gesmeten op de transfermarkt, manager Jürgen Klopp gelooft dat zijn vaste elftal tot iets moois in staat is.

MANCHESTER UNITED

Hoe anders is de situatie bij Manchester United. Het vertrouwen bij de supporters op Old Trafford is in jaren niet zo groot geweest: na de komst van Cristiano Ronaldo durft het rode deel van Manchester groot te dromen. Eerder versterkte United de selectie uiteraard ook al met sterspelers als Raphaël Varane en Jadon Sancho, is het genoeg om een gooi te doen naar de Champions League-titel?

REAL MADRID

De recordhouder wachtte de hele zomer op Kylian Mbappé, maar de jonge Fransman bleef uiteindelijk toch in Parijs. Real Madrid lijkt dit seizoen daarom nog vooral afhankelijk van ervaren strijders als Karim Benzema en Luka Modric. Eerstgenoemde liet in La Liga alvast zien dat hij ook dit seizoen alweer in bloedvorm verkeert: kan de oudere generatie hun vijfde Champions League-titel pakken met De Koninklijke?

BARCELONA

Barcelona heeft een flink jasje uitgedaan op de transfermarkt deze zomer en maakt volgens de bookmakers dan ook met afstand de kleinste kans op een nieuwe Champions League-winst. Ronald Koeman staat voor de zware taak om zonder onder anderen Lionel Messi en Antoine Griezmann toch een succesvol elftal te formeren. Leidt dat ook tot Europese glorie?

Staat de winnaar hiertussen, of verwacht jij een stunt van Atlético Madrid, Juventus, Borussia Dortmund of een andere club? Maak hieronder je keuze en licht hem toe in de comments!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.