Pover Real Madrid profiteert minimaal van nederlaag Barcelona

Reacties

Real Madrid is er zaterdag niet in geslaagd om optimaal te profiteren van de nederlaag van Barcelona. De formatie van trainer Zinedine Zidane kwam in eigen huis weer niet langs Real Betis en verzuimde daardoor de koppositie te grijpen in La Liga.

Pover Real Madrid profiteert minimaal van nederlaag Barcelona
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Real Madrid trapte af tegen Betis in de wetenschap dat Barcelona eerder op de dag had verloren van Levante (3-1), terwijl achtervolgers Sevilla en Atlético Madrid gelijk hadden gespeeld (1-1). De Koninklijke kon daarom uitstekende zaken doen en de koppositie pakken op twee punten afstand van Barça. Daarvoor moest wel eerst gewonnen worden van Betis. Eden Hazard leek Real al na acht minuten in de goede richting te duwen door te scoren, maar de Belg stond kort daarvoor buitenspel.

Nabil Fekir zorgde aan de andere kant voor een van de weinige dreigende momenten van Betis door naast het doel te schieten. Aan de andere kant stuitte Sergio Ramos met een goed schot op keeper Joel Robles. Verder viel het lange tijd behoorlijk tegen wat beide teams lieten zien in Estadio Santiago Bernabéu. Real hoopte na een klein uur een strafschop te krijgen toen Ferland Mendy naar de grond ging, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten. Zidane van Real bracht vervolgens Vinícius Júnior voor Rodrygo in de hoop voor meer aanvallende impulsen te zorgen.

Dat lukte nauwelijks. Real had aanvallend erg veel moeite om de vrije man te vinden en goed te combineren. Spits Karim Benzema werd maar weinig gevonden en uiteindelijk gewisseld door Zidane. Luka Jovic kwam er voor de Fransman in. Uit de tegenstoot zorgde Fekir opnieuw voor gevaar. Hij dwong Thibaut Courtois tot een redding. Aan de andere kant hield Robles Vinícius van scoren af met een knappe redding op een inzet van dichtbij. Daarmee toonde de doelman van Betis zich opnieuw belangrijk in Bernabéu. Kort daarna kwam Robles goed weg toen Real de bal er van dichtbij niet in kreeg. Zo eindigde het in 0-0 in Madrid.

Real, dat in de eerdere twee thuisontmoetingen met Betis ook al niet scoorde (0-2 en 0-1), staat na elf wedstrijden in punten gelijk met Barcelona (22), maar de Catalanen hebben een beter doelsaldo. Atlético en Sevilla hebben 21 punten en ook allebei een wedstrijd meer gespeeld dan Real en Barça.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Real Betis
Meer over Real Betis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.