Potter verzekert Ziyech van belangrijke rol in komende maanden

Reacties

De pechvogel van Deadline Day was Hakim Ziyech, maar de Marokkaan staat volgens zijn trainer bij Chelsea weer volledig ter beschikking van de groep. Manager Graham Potter verklaarde donderdag dat hij Ziyech nog hard nodig zou hebben.

Potter verzekert Ziyech van belangrijke rol in komende maanden
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 0
Fulham
Fulham

Ziyech was dinsdag grote delen in Parijs, in afwachting van de afronding van zijn transfer naar Paris Saint-Germain. Door slordigheden met het papierwerk kwam de bevestiging niet op tijd, waardoor Ziyech het seizoen af moet maken bij Chelsea. Op Stamford Bridge komt hij niet zoveel aan spelen toe als hij graag zou willen, en The Blues versterkten zich in januari met veel aanvallende opties.

Toch heeft Potter ook Ziyech in de komende maanden nog nodig, en de verbolgenheid over de misgelopen transfer zou bij Ziyech zijn gaan liggen. 'Hij is terug in het land en heeft vanmorgen getraind. Hij is een professional en begrijpt de situatie. Ziyech is betrokken en is beschikbaar voor selectie tegen Fulham. Hij zal een belangrijke speler zijn voor de rest van het seizoen.' Dat seizoen wordt vrijdagavond vervolgd met de derby tegen de West-Londense buurman van Craven Cottage.

Chelsea komt in de komende maanden nog in actie in de Premier League en de Champions League, na uitschakeling in de beide nationale bekertoernooien. Zeker in de Champions League heeft Potter nog wel wat aan de ex-Ajacied: van al zijn nieuwkomers kunnen er slechts drie worden ingeschreven voor het miljardenbal. Het ligt voor de hand dat in ieder geval één van het drietal Noni Madueke, Mykhaylo Mudryk en João Félix geen rol zal spelen in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.