Potindeling EK-kwalificatie: Duitsland valt buiten de boot

Reacties

Duitsland heeft op 2 december tijdens de loting voor de EK-kwalifcatie geen beschermde status. In tegenstelling tot Nederland maakt de ploeg van bondscoach Joachim Löw geen deel uit van Pot 1.

Potindeling EK-kwalificatie: Duitsland valt buiten de boot

Door in extremis gelijk te spelen op bezoek bij Duitsland (2-2) eindigde Nederland als eerste in Groep 1 van Nations League A, waardoor het komende zomer met Engeland, gastland Portugal en Zwitserland uitmaakt wie de eerste editie van de Nations League wint. Voorafgaand aan het duel in Gelsenkirchen was al duidelijk dat Nederland door de goede prestaties in de Nations League in Pot 1 mocht plaatsnemen tijdens de loting voor de EK-kwalificatie begin volgende maand in Dublin.

Duitsland streed nog voor een plek in Pot 1, maar door de late gelijkmaker van Virgil van Dijk moest het in de wachtruimte plaatsnemen. Bij een gelijkspel of overwinning op bezoek bij Portugal zou Polen een beschermde status krijgen en Die Mannschaft veroordelen tot een plek in Pot 2. En zover kwam het ook, want door een benutte strafschop van Arek Milik werd het 1-1 in Guimarães.

Als deelnemer aan de finaleronde van de Nations League zal Nederland tijdens de loting op 2 december ingedeeld worden in een poule met vijf landen, waarvan de bovenste twee zich plaatsen voor het EK, aangezien tijdens de derde en vierde speelronde van de kwalificatie in Portugal wordt gestreden om de eindzege in de Nations League. Overigens wordt voor die finaleronde op 3 december geloot.

Pot 1 Pot 2 Pot 3
Zwitserland* Duitsland Slowakije
Portugal* IJsland Turkije
Nederland* Bosnië-Herzegovina Ierland
Engeland* Oekraïne Noord-Ierland
België Denemarken Schotland
Spanje Zweden Noorwegen
Frankrijk Rusland Servië
Italië Oostenrijk Finland
Kroatië Wales Bulgarije
Polen Tsjechië Israël
Pot 4 Pot 5 Pot 6
Hongarije Macedonië Letland
Roemenië Kosovo Liechtenstein
Griekenland Wit-Rusland Andorra
Albanië Luxemburg Malta
Montenegro Armenië San Marino
Cyprus Azerbeidzjan
Estland Kazachstan
Slovenië Moldavië
Litouwen Gibraltar
Georgië Faeröer

* worden ingedeeld in Groep A t/m D, bestaande uit elk vijf landen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.