Potentiële opvolger Van den Brom zit al naast hem

Reacties

John van den Brom maakt weer een crisis door bij RC Genk. De Nederlander staat opnieuw onder grote druk bij zijn Belgische werkgever. Zijn mogelijke opvolger zit naast hem op de bank.

Potentiële opvolger Van den Brom zit al naast hem
© Pro Shots
Genk
Genk
ns
3 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Van den Brom heeft andermaal de wind tegen bij RC Genk, dat woensdag in de strijd om de Croky Cup tegen Club Brugge revanche kan nemen voor de slechte resultaten van de afgelopen weken. Een succes kan de Limburgse club én de Nederlandse trainer meer dan goed gebruiken.

Die tegenvallende resultaten stralen namelijk af op Van den Brom, die twee eerdere stormen doorstond. Volgens Marc Degryse zou het zo maar kunnen dat de Nederlander de Kerst dit keer niet haalt. 'Ik geloof niet dat hij Nieuwjaar haalt als coach van Genk', liet de oud-international optekenen in Het Laatste Nieuws. 'Laat ik het anders stellen: het wordt héél moeilijk voor John. Je voélt, vind ik, dat de huidige dynamiek onder John op z'n eind loopt.'

Degryse constateert dat het voetbal doorgaans goed is en dat Genk onder Van den Brom afgelopen seizoen de beker won en prima play-offs speelde. 'Maar alles wat ik nu aanhaal in het voordeel van hem wordt ingehaald door de resultaten. Die zijn dramatisch. Dit is de derde crisis onder Van den Brom in pakweg twaalf maanden.'

Bij een van de voorgaande crises moest Van den Brom afscheid nemen van zijn rechterhand Dennis Haar. In diens plaats kwam Glen Riddersholm als assistent. Volgens Het Nieuwsblad is de 49-jarige Deen zeker een optie om het stokje over te nemen van de Nederlander, ook gezien zijn ervaringen als hoofdtrainer bij SønderjyskE en FC Midtylland.

Voor Van den Brom is het niet de eerste keer dat hij onder druk staat in België. Vorig seizoen redde hij het seizoen van Genk door de Croky Cup te winnen. Het bekertoernooi zou ook deze week uitkomst kunnen bieden.

Bekijk hier al onze video's
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.