'Positie Kovac wankelt: week van de waarheid voor Bayern-trainer'

Reacties

Niko Kovac blijft voorlopig nog in het zadel als trainer van Bayern München. Dat melden diverse goed ingevoerde media in Duitsland. De toekomst van de 48-jarige Kroaat hangt af van de aankomende week, waarin Bayern op Olympiakos Piraeus en Borussia Dortmund stuit.

'Positie Kovac wankelt: week van de waarheid voor Bayern-trainer'
© Pro Shots

In die week van de waarheid kan Kovac laten zien dat hij de selectie van Bayern nog steeds kan motiveren, iets waar na de recente resultaten ernstig aan wordt getwijfeld. De relatie tussen de coach en de spelersgroep zou ernstig zijn bekoeld, omdat Kovac zich regelmatig kritisch uitlaat over zijn spelers. In eerste instantie was dat alleen terug te zien in het matige voetbal, maar de laatste weken ook in de resultaten. Nadat de recordkampioen eerder deze maand al punten morste tegen 1899 Hoffenheim (1-2) en FC Augsburg (2-2), ging het zaterdag na een vroege rode kaart mis tegen Eintracht Frankfurt (5-1).

Er werd na die nederlaag door Duitse media al geopperd dat de dagen van Kovac als trainer van Bayern ondanks een nog tot medio 2021 doorlopend contract weleens geteld zouden kunnen zijn, maar dat is volgens Sport Bild, Bild, Kicker en de regionale krant TZ nog niet het geval. Tegen Olympiakos en Dortmund zit de Kroaat nog op de bank. Daarna breekt de interlandperiode aan en kunnen clubbazen Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness zich buigen over zijn toekomst. Saillant detail is dat Hoeness in de week erna op 15 november tijdens de algemene ledenvergadering aftreedt als president van Bayern München.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de grootste nederlaag in ruim tien jaar (2009, 5-1 tegen VfL Wolfsburg) tegen Kovac' oude club Frankfurt bleef het vanuit de Bayern-directie opmerkelijk genoeg akelig stil. Dat terwijl Hoeness en Rummenigge normaal gesproken niet te beroerd zijn om te reageren op actuele kwesties. Het wordt door sommige media uitgelegd als een nieuwe motie van wantrouwen aan het adres van Kovac, die sinds zijn aanstelling in de zomer van 2018 al meerdere moeizame periodes doormaakte. Afgelopen week doken de namen van Erik ten Hag en Mauricio Pochettino als op als kandidaat-opvolgers.

Probleem is dat zowel de trainer van Ajax als de manager van Tottenham Hotspur op dit moment nog niet beschikbaar is. En dus is ook de vraag wie bij Bayern dan de leiding zou moeten nemen als Kovac daadwerkelijk tussentijds wordt ontslagen, ook omdat Jupp Heynckes nu toch echt lijkt gestopt. José Mourinho wordt wel genoemd, net als assistent-trainer Hansi Flick. Voorlopig staat Kovac nog gewoon voor de groep. Zondagochtend verscheen hij alweer vroeg op de club om zijn ploeg voor te bereiden op het duel met Olympiakos. 'Dan kunnen we het nodige rechtzetten', aldus de trainer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Heynckes als tussenpaus en daarna Ten Hag is niet onlogisch bij Bayern'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.