Portugese promotiekoning maakt reputatie opnieuw waar

Reacties

Als je als club ambities hebt om te promoveren, is het raadzaam om contact op te nemen met Vítor Oliveira. De trainer maakte zaterdag zijn status als promotiekoning nog eens waar door Paços de Ferreira terug naar het hoogste niveau in Portugal te loodsen.

Portugese promotiekoning maakt reputatie opnieuw waar

Een 2-1 zege op Academico Viseu volstond voor Paços de Ferreira om een plaats in de toptwee en daarmee een ticket voor de Primeira Liga veilig te stellen. Afgelopen jaar degradeerden Os Castores als nummer zeventien naar de tweede afdeling, waarna Oliveira werd aangesteld.

De ervaren oefenmeester had op dat moment al tien keer een club geleid naar het hoogste niveau in Portugal en staat nu dus op elf promoties. In 1991 beleefde Oliveira zijn primeur in dienst van Paços de Ferreira. Ook onder meer Académica, Belenenses, Arouca en Portimonense verruilden onder leiding van de ex-prof het een na hoogste voor het hoogste niveau in Portugal.

De traditionele topclubs hebben Oliveira altijd links laten liggen. Gezien zijn leeftijd (65 jaar) is de kans ook niet levensgroot dat FC Porto en Benfica snel uit zullen komen bij de promotiekoning.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.