Nieuwe Europese competitie heeft een naam, Nederland krijgt UEFA-bomen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nieuwe Europese competitie heeft een naam, Nederland krijgt UEFA-bomen

• De Champions League, de Europa League en de Europa Conference League. Vanaf 2021 wordt er op drie niveau's gevoetbald in Europa. De UEFA maakte dinsdag bekend hoe de derde competitie in Europa gaat heten. 

• Nog meer goed nieuws vanuit de Europese voetbalbond, want de UEFA zet zich ook in voor het klimaat. Er worden liefst 600 duizend bomen geplaatst door de bond om de uitstoot van koolstofdioxide te compenseren. De bomen worden verdeeld over twaalf landen en dat zijn de landen die gastheer zijn van het EK in 2020. Ook Nederland kan dus rekenen op meer groen vanuit de UEFA.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cristiano Ronaldo schitterde maandag op het FIFA-gala door afwezigheid, al dan niet omdat hij in de strijd om de FIFA-prijs Lionel Messi voor moest laten gaan. De Portugese vedette zat getuige zijn Instagram-post gewoon thuis op de bank. 'Hou altijd in je hoofd dat na de nacht de morgen komt', aldus de Juventus-aanvaller.

• De keuze voor Messi werd niet overal gedeeld. In de ogen van de Portugese bond is er maar één die de prijs verdient, zo werd de wereld ingestuurd op het moment dat de Argentijn op het schild werd getild: 'Ronaldo, the best ever.'

'Ik ben de MVP van de MVP's, dus ik focus me daar niet op.'
• Bescheidenheid is Zlatan Ibrahimovic vreemd. Maar een prijs om dat te bevestigen heeft hij niet nodig. De Zweedse spits heeft meer oog voor wat hij met zijn goals en assists kan doen voor zijn LA Galaxy dan de individuele prijs als de Gouden Schoen.

Quincy Promes maakt kans op een twijfelachtige prijs. MARCA heeft de Oranje-international namelijk genomineerd als de slechtste aanvaller van het afgelopen seizoen. De aanvaller, die afgelopen zomer Sevilla verruilde voor Ajax, is samen met Alexis Sánchez en Christian Atsu genomineerd.

• Vandaag viert Mike Obiku zijn 51ste verjaardag. De gewezen spits heeft nog immer een plaats in het collectieve (Feyenoord)geheugen met zijn goal tegen Ajax.

Obiku terug op de plek waar hij onsterfelijk werd
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.