Portugal met Pepe in basis, Frankrijk ongewijzigd

Reacties

Portugal begint zondag zoals verwacht met Pepe aan de EK-finale. De verdediger is hersteld van de bovenbeenblessure, die hem noopte de halve eindstrijd tegen Wales (2-0 winst) te missen.

Portugal met Pepe in basis, Frankrijk ongewijzigd

De rentree van Pepe gaat ten koste van Bruno Alves. Voormalig Roda JC-speler Danilo moet het veld ruimen voor William Carvalho. Verder voert bondscoach Fernando Santos geen mutaties door ten opzichte van het duel met Wales.

Renato Sanches behoudt dus zijn basisplaats, waarmee de Bayern München-aankoop met zijn achttien jaar en 327 dagen de jongste speler ooit wordt in een EK-finale. Dit record was in handen van Cristiano Ronaldo, die in 2004 negentien jaar en 150 dagen op de teller had staan tijdens Portugal - Griekenland (0-1).

De opstelling van Frankrijk is een kopie van die in de halve finale tegen Duitsland (2-0 winst). Bondscoach Didier Deschamps kiest centraal achterin dus opnieuw voor Samuel Umtiti, die pas zijn derde interland gaat spelen. Het duel in het Stade de France begint om 21.00 uur en staat onder leiding van arbiter Mark Clattenburg. Frankrijk kan zich na 1984 en 2000 voor de derde keer kronen tot Europees kampioen, terwijl Portugal gaat voor een primeur.

Opstelling Portugal: Rui Patrício; Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro; William Carvalho, João Mário, Adrien Silva, Sanches; Nani, Ronaldo

Opstelling Frankrijk: Lloris; Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra; Pogba, Matuidi; Sissoko, Griezmann, Payet; Giroud

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.