Portugal en Guinee-Bissau grijpen naast Barcelona-belofte Fati

Reacties

Zijn eerste optredens in de hoofdmacht van Barcelona hebben hem vol in de internationale schijnwerpers gezet. De zestienjarige Ansu Fati weet ook welk land hij wil dienen.

Portugal en Guinee-Bissau grijpen naast Barcelona-belofte Fati

Fati heeft zich al gecommitteerd aan Barcelona. Met zijn debuut tegen Real Betis en zijn goal tegen Osasuna heeft hij zich al in de geschiedenisboeken van de Catalaanse club gespeeld. De vraag is welk land hij gaat dienen.

Geboren in Guinee-Bissau en getogen in Spanje heeft hij drie opties voor zijn toekomstige interlandcarrière. Het Afrikaanse land is namelijk een voormalig kolonie van Portugal, hetgeen ook de deur opent voor wedstrijden voor dat land. Fati weet dat de Seleção das Quinas hem ook met open armen zal verwelkomen

Het touwtrekken om zijn gunsten is wat Fati niet meer nodig. Tegenover het Spaanse Sport staat zijn keuze al vast. 'Ik wil voor Spanje spelen', aldus de tiener, die zich het meeste verbonden voelt met het land waar hij sinds zijn zesde leeft. Via zijn club Barcelona is die voorkeur ook doorgespeeld aan de Spaanse bond.

De wedstrijd is nog niet helemaal gespeeld. Fati moet namelijk nog wel een Spaans paspoort bemachtigen om ook daadwerkelijk uit te kunnen komen voor La Roja. De hoop is dat het papierwerk snel genoeg achter de rug is, zodat hij op 26 oktober met Spanje kan strijden op het WK Onder-17 in Brazilië en zijn komeetachtige start van zijn carrière ook als (jeugd)international kan vervolgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ansu Fati
Meer over Ansu Fati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.