Poortvliet stoorde zich aan uitlatingen Van Gaal over Messi: 'Echt ongelooflijk'

Reacties

Oud-international Jan Poortvliet vond het niet verstandig dat bondscoach Louis van Gaal zich in aanloop naar de kwartfinale tegen Argentinië uitliet over Lionel Messi. De geprikkelde captain van de Argentijnen zocht na de zege op Oranje verbaal de confrontatie met Van Gaal.

Poortvliet stoorde zich aan uitlatingen Van Gaal over Messi: 'Echt ongelooflijk'
© Pro Shots

Bondscoach Lionel Scaloni van Argentinië liet na de verhitte kwartfinale weten dat Messi gekrenkt was door uitlatingen van Van Gaal. Poortvliet, die voor Oranje in actie kwam op het WK in 1978 in Argentinië, stelt dat Van Gaal onnodig olie op het vuur gooide in aanloop naar de ontmoeting met de Argentijnen.

'Ik vind het niet slim. Ga uit van je eigen kracht. Je weet dat Zuid-Amerikanen dat gaan gebruiken en dat kunnen ze als geen ander. Dat moet Van Gaal als ervaren coach die werkte bij Barcelona, Bayern München en Manchester United toch ook weten? Ik begrijp er echt niks van', aldus Poortvliet in gesprek met Voetbal International.

'Zuid-Amerikanen hebben dat uitgevonden en dan ga je ze op hun manier proberen van de wijs te brengen. Daar lachen ze om, vinden ze juist mooi. Je helpt ze alleen maar, dit is koren op de molen voor ze. Dat gedrag zit er van jongs af aan al in, daar groeien ze mee op, die staan als kleuter in de zandbak al verbaal en fysiek te vechten met elkaar. Van Gaal denkt overal over na en laat niets aan het toeval over, dat benadrukt hij vaak genoeg, maar hij trapt hierin. Dat vind ik echt ongelofelijk', besluit de oud-PSV'er.

Lees op VI PRO meer over hoe oud-internationals Jan Poortvliet en Huub Stevens en analisten Kees Kwakman en Leonne Stentler terugblikken op de uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.