Poll: bent u voor- of tegenstander van de BeNeLiga?

Reacties

Sinds de jaren negentig werd regelmatig een proefballon opgelaten over een liga der Lage Landen, maar nog nooit werd het zo concreet onderzocht als nu.

Poll: bent u voor- of tegenstander van de BeNeLiga?
© Pro Shots

Het onderzoek naar de BeNeLiga gaat een nieuwe fase in. Dat besloten elf Nederlandse en Belgische clubs vorige maand nadat het bureau Deloitte de resultaten van een onderzoek naar een fusiecompetitie had gepresenteerd. Daarmee is een tweede hindernis genomen, nadat de initiatiefnemers AA Gent, Ajax, Anderlecht, AZ, Club Brugge, FC Utrecht, Feyenoord, PSV, RC Genk, Standard Luik en Vitesse na een eerste scan van Deloitte - afgelopen oktober - groen licht gaven voor een meer diepgravende analyse.

De komende tijd zullen ook de andere clubs en de overheden bij het proces worden betrokken. Over een competitieformat is al nagedacht. In het onderzoek wordt uitgegaan van tien Nederlandse en acht Belgische clubs. Er zouden twee clubs rechtstreeks degraderen; één uit Nederland en één uit België. Daarnaast zijn er in de eerste schets twee indirecte degradatieplaatsen ingetekend. In de gesprekken worden de bekertoernooien overigens buiten beschouwing gelaten.

Poll (gesloten) Bent u voor- of tegenstander van de BeNeLiga?
  • 47% Voor (4.275 stemmen)
  • 7% Neutraal (681 stemmen)
  • 46% Tegen (4.223 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.