Politiebond pleit voor Eredivisie-wedstrijden zonder publiek

Reacties

Er zou voorlopig geen publiek meer moeten zijn bij Eredivisie-wedstrijden, vindt Wim Groeneweg. De voorzitter van politiebond ACP zegt in De Telegraaf dat als een oplossing te zien voor de gebrekkige zichtbaarheid van de politie elders.

Politiebond pleit voor Eredivisie-wedstrijden zonder publiek
© Pro Shots

Uit een recente analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zelden of nooit politie ziet in zijn buurt. De resultaten van het onderzoek zijn zorgwekkend. Volgens Groeneweg moeten harde keuzes worden gemaakt. Hij noemt een in zijn ogen belangrijke optie: 'Eén daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij evenementen. Na de winterstop begint het voetbal weer in de Eredivisie. Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn', zegt de bondsman.

De personeelstekorten kunnen volgens hem worden verminderd door strenger te kijken naar de inzet van agenten bij voetbalgerelateerde evenementen en gebeurtenissen. 'De extra inzet van de ME bij bijvoorbeeld de WK-rellen onttrekt een deel van de reguliere capaciteit op straat. Het zijn wel de wijkagenten en rechercheurs die ook ME'ers zijn', stelt Groeneweg.

Volgens een politiewoordvoerder is de inzet bij Eredivisie-wedstrijden de voorbije jaren al veel minder geworden. Wel wordt aangegeven dat al kritisch wordt gekeken naar de inzet van agenten bij voetbalwedstrijden in de nabij toekomst: 'Zowel landelijk als lokaal wordt al gekeken naar de voetbalkalender als het gaat om de capaciteit van de politie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.