Politie trekt conclusie in omkoopschandaal: uitslag La Liga-duel is beïnvloed

Reacties

De Spaanse politie is tot de conclusie gekomen dat het resultaat van de wedstrijd tussen Real Valladolid en Valencia afgelopen seizoen duidelijk beïnvloed is. In Spanje is men al enkele weken in de ban van een omkoopschandaal.

Politie trekt conclusie in omkoopschandaal: uitslag La Liga-duel is beïnvloed

Bij het ingaan van de laatste speelronde maakte zowel Valencia als Getafe nog kans om als vierde te eindigen en zo het laatste ticket voor de groepsfase van de Champions League te bemachtigen. Real Valladolid kruiste daarbij de degens met Valencia en was al zeker van lijfsbehoud op het hoogste niveau.

De Spaanse politie onderschepte in aanloop naar die wedstrijd diverse gesprekken, waaruit bleek dat zeven spelers van Real Valladolid zich hebben laten omkopen om Valencia te laten winnen. Na de wedstrijd, die Valencia met 0-2 won, werd een onderzoek ingesteld. El Mundo zag een van de rapporten van de Spaanse politie in, waarin geconcludeerd werd dat de uitslag van de wedstrijd duidelijk beïnvloed is en dat de integriteit van de competitie is aangetast.

Nu is het zaak voor de Spaanse politie om matchfixing en omkoping te bewijzen. Als de beschuldigingen kloppen, kan Valladolid door de Spaanse bond worden bestraft met een aftrek van drie punten. Dat betekent in dit geval geen degradatie, want de club finishte vier punten voor Girona. De spelers die betrokken zijn bij het omkoopschandaal staat mogelijk een boete van 3.000 tot 30.000 euro te wachten of een schorsing van twee tot vijf jaar.

Oud-spelers Carlos Aranda en Raúl Bravo zijn ook betrokken bij deze zaak. Eerstgenoemde zou de spil vormen, terwijl Raúl Bravo een gigantisch bedrag inzette op de zege van Valencia, wetende dat de spelers van Real Valladolid de wedstrijd zouden weggeven. De winst die Aranda en hij maakten werd verdeeld onder henzelf en de zeven spelers die meewerkten aan het plan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.