Pokerspel bij Spurs: Eriksen spreekt transferwens uit

Reacties

Christian Eriksen heeft bevestigd dat hij een nieuwe uitdaging wil. Er moet snel een knoop worden doorgehakt over de toekomst van de sterspeler van Tottenham Hotspur.

Pokerspel bij Spurs: Eriksen spreekt transferwens uit

De situatie van de 27-jarige Deen is ingewikkeld voor Spurs. Het contract van Eriksen loopt medio 2020 al af en de spelmaker is vooralsnog niet voornemens dat te verlengen. Daarom lopen de Engelsen het risico dat de ex-Ajacied de club volgend jaar transfervrij verlaat. Toch is voorzitter Daniel Levy van plan erg hoog in te zetten bij onderhandelingen. De gevreesde onderhandelaar blufte al over een transfersom van 130 miljoen pond, omgerekend ruim 146 miljoen euro.

Eriksen zet Spurs deze woensdag met een interview in Ekstra Bladet extra onder druk: 'Ik heb het gevoel dat ik op een punt aangekomen ben dat ik iets nieuws moet proberen. Ik heb het volste respect voor de ontwikkelingen bij Tottenham en ik wil niets negatiefs zeggen, maar ik heb wel gezegd dat ik iets nieuws wil proberen.'

De aanvallende middenvelder vervolgt: 'Hopelijk komt er duidelijkheid deze zomer. Dat is het plan. Het zou het beste zijn als het snel gebeurt, maar in de voetbalwereld kost het vaak meer tijd.' En specifiek over Real Madrid: 'Real Madrid zou een stap omhoog zijn, maar dan moeten ze wel de telefoon pakken en contact zoeken met Tottenham om te zeggen dat ze Christian willen. En dat is nog niet gebeurd, volgens mij.'

Als er geen concrete aanbieding van een grotere club komt, dan blijft Eriksen zeer waarschijnlijk bij de verliezend Champions League-finalist. 'Het hangt af van de mogelijkheden. Als er geen aantrekkelijke aanbiedingen zijn, waarom zou ik dan niet bij Spurs blijven? Het hangt dan van de omstandigheden af of ik een nieuw contract teken', aldus Eriksen.

In Spanje kwam woensdag een groot verhaal naar buiten dat er binnen Real Madrid discussie is over Eriksen. President Florentino Pérez ziet hem graag komen, maar coach Zinedine Zidane wil liever Paul Pogba.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.