Pogba krijgt rust: Manchester United gehavend naar Den Haag

Reacties

Manchester United mist donderdagavond de nodige vaste krachten als het AZ treft in de Europa League. Manager Ole Gunnar Solskjaer neemt daarom tal van jeugdspelers mee naar Den Haag.

Pogba krijgt rust: Manchester United gehavend naar Den Haag
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 0
Manchester United
Manchester United

In de 21-jarige koppige selectie die de Noor heeft samengesteld voor het uitduel met AZ is plaats voor liefst tien spelers uit de eigen opleiding. De Nederlandse jeugdinternational Tahith Chong, die twee weken geleden in de basis begon in het eerste EL-duel met FC Astana (1-0), is een van hen. Axel Tuanzebe, Mason Greenwood en Angel Gomes startten toen ook allemaal en zijn er nu opnieuw bij, net als linksback Brandon Williams en James Garner.

Daartegenover staat de afwezigheid van enkele vaste waarden. Zo krijgt Paul Pogba voorlopig rust vanwege een voetblessure die hij in augustus opliep tegen Southampton en zijn Antony Martial en Phil Jones nog altijd geblesseerd. Ook vleugelverdedigers Aaron Wan-Bissaka en Luke Shaw, die al langer aan de kant staat, zijn er niet bij. De Portugese rechtsback Diogo Dalot is daarentegen wel weer fit en kan tegen AZ zijn rentree maken.

In aanloop naar het Europa League-duel tussen AZ en Manchester United spraken Engelse media al de verwachting uit dat Solskjaer diverse spelers aan de kant zou houden. Niet alleen omdat zondag alweer het belangrijke competitieduel met Newcastle United wacht, ook omdat ze in Engeland niet bepaald gecharmeerd zijn van het kunstgrasveld in het Car Jeans Stadion. Zo noemde The Daily Mail de ondergrond al een plastic pitch.

Selectie Manchester United: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant; Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Axel Tuanzebe, Marcos Rojo, Brandon Williams; Scott McTominay, Nemanja Matic, Fred, James Garner, Andreas Pereira, Juan Mata, Jesse Lingard, Angel Gomes, Daniel James; Tahith Chong, Marcus Rashford, Mason Greenwood.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep L UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
AZ
6
2
3
1
15-8
+7
9
3
Partizan Belgrado
6
2
2
2
10-10
0
8
4
Astana
6
1
0
5
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.