'Pogba in WK-selectie van Frankrijk, ook als hij niet kan spelen'

Reacties

Ook als Paul Pogba niet in actie kan komen op het WK in Qatar, zal bondscoach Didier Deschamps geneigd zijn hem op te nemen in zijn WK-selectie. Dat is de lezing van L'Équipe op basis van bronnen rondom de bondscoach.

'Pogba in WK-selectie van Frankrijk, ook als hij niet kan spelen'
© Pro Shots

Pogba raakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd aan zijn knie en moest zijn officiële rentree bij Juventus zodoende uitstellen. Zo'n rentree komt er voorlopig ook niet, omdat inmiddels besloten is dat Pogba geopereerd wordt aan zijn knie.

Trainer Massimiliano Allegri van Juventus verwacht Pogba pas na het WK terug op de velden en dus lijkt het er niet op dat de middenvelder in actie kan komen in Qatar. 'Deschamps weet hoe waardevol Pogba is voor de groep, zowel op als naast het veld', schrijft het Franse medium. Daarbij wordt niet gesproken over de huidige verhalen rondom Pogba, die in een bijzondere strijd is verwikkeld met zijn broer Mathias.

Deschamps zou gebruik willen maken van de extra ruimte in WK-selecties door Pogba te selecteren, zelfs als hij niet kan spelen. Dit zorgt ervoor dat Pogba het mondiale eindtoernooi van binnenuit kan meemaken, in plaats van als omstander. De FIFA maakte enkele maanden geleden bekend dat bondscoaches drie extra spelers mogen oproepen, waardoor selecties straks uit 26 spelers bestaan. Op 13 november moeten de definitieve selecties ingediend zijn bij de FIFA.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.