Pogba drijft Juventus tot wanhoop: geduld Allegri raakt op

Reacties

Paul Pogba blijft voor hoofdbrekens zorgen bij Juventus. Trainer Massimiliano Allegri ziet het somber in voor de Franse middenvelder, die een terugslag heeft gehad tijdens het herstel van zijn knieblessure en het bekerduel met Lazio aan zich voorbij moet laten gaan.

Pogba drijft Juventus tot wanhoop: geduld Allegri raakt op
© Pro Shots

Pogba keerde zondag tegen Monza terug in de wedstrijdselectie, maar kreeg geen speeltijd van Allegri. Dat lijkt voorlopig überhaupt niet te gaan gebeuren, want de 29-jarige middenvelder kampt met de naweeën van een slepende knieblessure. Allegri liet in aanloop naar de persconferentie voor het bekerduel met Lazio weten geduld te hebben met zijn sterspeler, maar vanuit Italië sijpelen ondertussen andere geluiden door.

'Pogbasta', kopt La Gazzetta dello Sport in grote letters. Pogba wacht sinds zijn terugkeer bij Juventus nog altijd op zijn eerste minuten. 'Na zeven maanden is de grootste investering op de transfermarkt, op papier de belangrijkste speler van de ploeg, alleen nog maar een naam. Meer niet', schrijft de roze sportkrant, die stelt dat Pogba in aanloop naar het WK in Qatar het advies van de medische staf van Juventus weigerde op te volgen.

'Als hij onmiddellijk was geopereerd, had hij waarschijnlijk het WK gemist. Maar dan zou hij volgens de specialisten tweeënhalve maand later weer voor Juve kunnen spelen', vervolgt La Gazzetta dello Sport. 'Maar Pogba gaf niet op tot hij iemand vond die hem vertelde wat hij wilde horen: dat een operatie niet noodzakelijk was. Pogba wilde het WK redden, niet Juventus dat al bijna een miljoen per maand op zijn rekening had gestort. Uiteindelijk besefte hij dat dat niet de manier was en ging hij in september alsnog onder het mes.'

Inmiddels zijn er bijna driehonderd dagen verstreken sinds Pogba voor het laatst een basisplaats had, toen nog bij zijn vorige club Manchester United. Volgens Allegri duurt het hoe dan ook nog twee of drie maanden voor de routinier weer in topconditie verkeert. La Gazzetta zet zijn vraagtekens bij de instelling van Pogba. 'Je kunt je afvragen hoe het mogelijk is dat Juventus het volledige salaris betaalt van een speler die besloot zijn operatie uit te stellen zonder de risico's voor de club af te wegen. Niemand kon hem dwingen zich te laten opereren, maar zijn keuze moet enkel en alleen door Juve worden bekostigd.'

Ondanks alle tegenspoed is het niet eens uitgesloten dat Pogba in de Serie A tegen Salernitana weer bij de wedstrijdselectie zit. De komende dagen krijgt de middenvelder, die wordt bestempeld als fysiek onbetrouwbaar, in ieder geval rust. Of dat genoeg is voor een rentree in de wedstrijdselectie, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Spelersprofiel

P. Pogba


Geboortedatum:
15 maart 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Lagny-sur-Marne
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.