Pocognoli zwaait af: steeds minder AZ-kampioenen nog actief

Reacties

Sébastien Pocognoli heeft donderdag aangekondigd dat hij een punt gaat zetten achter zijn loopbaan als prof. De 33-jarige verdediger, die de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor het Belgische Union, geniet in Nederland vooral bekendheid door zijn periode bij AZ.

Pocognoli zwaait af: steeds minder AZ-kampioenen nog actief
© Pro Shots

Twaalf seizoenen geleden was Pocognoli de linksback in het elftal van Louis van Gaal dat zeer overtuigend de landstitel veroverde. In dat voor de Alkmaarders onvergetelijke seizoen reikte de Belg tot 25 Eredivisie-duels.

Pocognoli tekende begin 2010, vlak na het uitkomen van het DSB-debacle, bij Standard Luik en diende nadien nog Hannover 96, West Bromwich Albion, Brighton & Hove Albion en opnieuw Standard alvorens hij in 2020 neerstreek bij het ambitieuze Union. Daarmee dwong Pocognoli dit seizoen promotie af naar de Jupiler Pro League.

'Mijn hoofd en lichaam vertellen me dat het moment gekomen is om te stoppen', schrijft dertienvoudig Belgisch international Pocognoli op Twitter, daarmee verwijzend naar zijn blessures.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van de AZ'ers die in 2008/09 minimaal twintig keer in actie kwamen in de Eredivisie zijn er straks nog maar vijf actief als prof: Sergio Romero (34), Mousa Dembélé (33), Niklas Moisander (35), Ari (35) en Graziano Pellè (35).

De wedstrijdenvreters van het AZ van 2008/09:

Speler Duels in kampioensjaar AZ Status
Maarten Martens 32 Gestopt als prof
Mounir El Hamdaoui 31 Gestopt als prof
Demy de Zeeuw 30 Gestopt als prof
David Mendes da Silva 29 Gestopt als prof
Stijn Schaars 29 Gestopt als prof
Sergio Romero 28 Manchester United
Gill Swerts 27 Gestopt als prof
Sébastien Pocognoli 25 Gaat stoppen
Kew Jaliens 24 Gestopt als prof
Mousa Dembélé 23 Guangzhou City 
Niklas Moisander 22 Werder Bremen
Ari 20 FC Krasnodar
Graziano Pellè 20 Parma
Nick van der Velden 20 Gestopt als prof

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.