Pochettino vindt Arsenal-selfies maar niets: 'Eerst een prijs winnen'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino heeft zijn spelers publiekelijk duidelijk gemaakt dat hij niet gediend is van het op social media uitgebreid vieren van een zege. Tenzij een prijs wordt gepakt. Het onderwerp kwam ter sprake na foto's van Arsenal-spelers die in extase waren na de gewonnen derby tegen Spurs (4-2).

Pochettino vindt Arsenal-selfies maar niets: 'Eerst een prijs winnen'

Hoe intens de North London Derby beleefd wordt, werd zondag nog maar eens duidelijk. Arsenal versloeg de aartsrivaal in het eigen Emirates Stadium met 4-2 en dat werd er online door de Arsenal-spelers nog eens ingewreven in de uren na de wedstrijd. Mattéo Guendouzi hing juichend uit een auto, Aaron Ramsey benadrukte dat Noord-Londen rood kleurde, Soktratis Papastathopoulos deelde een foto waarop hij Harry Kane de baas was en Bernd Leno plaatste een foto met juichende spelers in de kleedkamer.

Of dat allemaal niet overdreven was, werd Pochettino in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Southampton gevraagd. De Argentijn reageerde als volgt: 'Persoonlijk vind ik het maar niets. Als je een prijs wint, zoals ik als speler gedaan heb, dan is er pas echt een reden om feest te vieren. Dat is mijn mentaliteit. Ik ga het niet goed- of afkeuren. Ik houd ervan om bescheiden blij te zijn en het niet publiekelijk te maken. Ik accepteer het dat mensen dit tegenwoordig nodig hebben. Het is hoe mensen hun ego voeden in de nieuwe wereld. Maar ik ben van een andere generatie.'

Pochettino zag de enorme vreugde bij Arsenal tegelijkertijd ook als een compliment voor zijn werk en de algehele ontwikkeling bij Tottenham. Met de Argentijn aan het roer eindigde Spurs in het seizoen 2016/17 voor het eerst sinds 1995 boven The Gunners. Vorig jaar waren The Lilywhites de buren opnieuw de baas. Pochettino: 'Het is duidelijk dat we iets goeds doen. Een van onze scouts was zondag op Anfield bij de derby tussen Liverpool en Everton en toen Arsenal scoorde, klonk er gejuich van alle Liverpool-supporters. Een beetje zoals Arsenal het na afloop vierde. Dat respect dat we nu krijgen; ik ben er gek op.'

Tottenham neemt het woensdagavond op Wembley op tegen Southampton en heeft na veertien speelronden evenveel punten als Arsenal, dat op basis van het betere doelsaldo vierde staat.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.