Pochettino verwerpt klachten over roofbouw op Kane

Reacties

Er is niets mis met de fitheid van Harry Kane. Dat beweert Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino, die niet van plan is om zijn spits te gaan sparen nu de zorgen over het vormpeil van de afmaker toenemen.

Pochettino verwerpt klachten over roofbouw op Kane

Tijdens de afgelopen interlandperiode was Kane weer onderwerp van gesprek in Engeland, ook bij de analisten. Gary Neville beweerde dat Kane toe is aan een mentale pauze, terwijl Jamie Carragher oordeelde dat de aanvaller ook trager oogde. Ook in de Premier League heeft de Engels international zijn topvorm nog niet gevonden, al scoorde hij wel twee keer in de eerste vier speelronden. Maar de topscorer van het WK was minder dreigend dan iedereen van hem gewend is.

Kane heeft een uitputtende periode achter de rug. De spits liep op 11 maart een zware enkelblessure op in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth en de verwachting was toen dat hij een flinke periode niet in actie kon komen en na een maand pas weer de groepstraining kon hervatten. Drie weken na het oplopen van de blessure maakte de sterspeler van Spurs echter alweer zijn rentree en sindsdien heeft hij geen Premier League-wedstrijd meer gemist. Op het WK in Rusland kwam hij bovendien nog eens tot zes optredens.

Pochettino werd donderdag tijdens zijn persconferentie gevraagd of Kane niet toe is aan een rustperiode. 'In mijn ogen is hij fit. Ik lees en hoor de berichten niet, het belangrijkste is dat wij in hem vertrouwen', aldus de Spurs-manager, die met verder alleen Fernando Llorente bij de selectie weinig alternatieven heeft voor de spitspositie.

Pochettino verwacht bovendien dat de goals vanzelf wel weer komen: 'Het is een kwestie van tijd. Voor ons is hij enorm belangrijk en ik twijfel er niet aan dat hij een van de beste spelers van Engeland en Europa is.'

Tottenham Hotspur hervat de competitie zaterdagmiddag met de topper tegen koploper Liverpool (aftrap 13.30 uur). Op 24 oktober en 6 november staan de Champions League-wedstrijden tegen PSV op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.