Pochettino relativeert beschamende uitschakeling: 'Dat is het mooie'

Reacties

Mauricio Pochettino en Tottenham Hotspur vertrokken dinsdagavond met het schaamrood op de kaken uit Colchester. Daar leed Spurs een nederlaag na strafschoppen tegen Colchester United, de nummer tien van de League Two. Het betekende na de derde ronde einde League Cup-toernooi.

Pochettino relativeert beschamende uitschakeling: 'Dat is het mooie'

Alleen de naam van doelman Paulo Gazzaniga was dezelfde in de basisopstelling van Tottenham Hotspur ten opzichte van het uitduel met Leicester City afgelopen weekend. Verder voerde Pochettino liefst tien wijzigingen door, grote namen als Harry Kane, Christian Eriksen en Heung-Min Son verschenen niet aan de aftrap. Eriksen en Son kwamen na 66 minuten wel binnen de lijnen, maar konden niet voorkomen dat Tottenham Hotspur er na penalty's alsnog uitvloog. Eriksen en Lucas Moura misten hun penalty's terwijl Colchester United slechts één keer miste. Een blamage met hoofdletter B was daarmee een feit voor de ploeg van Pochettino.

'Colchester heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Het was erg moeilijk voor ons. We zijn erg teleurgesteld dat we na negentig minuten niet tot scoren kwamen', analyseerde Pochettino kort na afloop bij BBC. Dat hij tien wijzigingen doorbracht, was volgens hem niet de reden van de uitschakeling: 'We mogen nergens over klagen. We wilden verder, maar we liggen er nu uit. Ze hebben Crystal Palace ook uitgeschakeld na penalty's. Dat soort dingen gebeurt. Dat is het mooie aan dit toernooi, er kan altijd iets geks gebeuren.'

Krachttermen nam de Argentijnse coach daarmee niet in de mond en ook van boosheid was geen sprake bij de gelaten Pochettino, die met Tottenham Hotspur slechts twee uitwedstrijden wist te winnen sinds 20 januari. Na die uitzege op Fulham werd alleen op bezoek bij Borussia Dortmund en Ajax (allebei voor de Champions League) gewonnen in een officieel duel.

Na de 2-1 nederlaag tegen Leicester City had Spurs dé kans om aan het vertrouwen te werken in het uitduel met de nummer tien van de League Two (het vierde niveau in Engeland). In plaats daarvan treedt de ploeg zaterdag in eigen huis tegen Southampton aan met een ongekende blamage op zak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.