Pochettino: 'Met Southampton hebben we het Engelse voetbal getransformeerd'

Reacties

Mauricio Pochettino heeft maandag herinneringen opgehaald aan zijn periode als manager van Southampton. De Argentijn claimt dat hij met The Saints een totale ommekeer in het Engelse voetbal teweeg heeft gebracht.

Pochettino: 'Met Southampton hebben we het Engelse voetbal getransformeerd'
© Pro Shots

Pochettino nam het stokje bij Southampton in januari 2013 over van Nigel Adkins en behoedde de club in zijn eerste half jaar voor degradatie uit de Premier League. Het seizoen daarop leidde Pochettino de club naar de achtste plaats, op dat moment een evenaring van de beste prestatie uit de clubhistorie. Dat deed Southampton ook nog eens met verzorgd en aanvallend voetbal, aan de hand van regisseur Adam Lallana.

In gesprek met LaLiga TV blikt Pochettino terug op het succesjaar. 'We hebben het Engelse voetbal veranderd met dat team. We hebben iets unieks gecreëerd in het Engelse voetbal. We hadden een groep spelers die wilde leren van onze ervaringen uit het Spaanse voetbal. En ze hadden ook de kwaliteit om een totaal anders speelwijze toe te passen dan iedereen in Engeland op dat moment gewend was', aldus Pochettino.

'Jonge spelers braken bij ons door en daardoor begonnen andere clubs ook vertrouwen in jonge spelers te krijgen. Hetzelfde gold voor de Engelse nationale ploeg', stelt Pochettino, die in 2014 naar Tottenham Hotspur vertrok en bij Southampton werd opgevolgd door Ronald Koeman.

De Argentijn meent bij Espanyol een zelfde soort revolutie op gang gebracht te hebben. 'Bij Espanyol zijn we ook aan de slag gegaan met oefeningen om van achteruit op te bouwen. Dat is duidelijk aantoonbaar. Kijk een willekeurige wedstrijd uit 2010 of 2011 terug en je ziet hoe zorgvuldig er wordt opgebouwd, terwijl daarvoor altijd de lange bal werd gehanteerd. Wij zijn daarmee begonnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.