Pochettino maakte het verschil in megatransfer van Ndombele

Reacties

Tottenham Hotspur brak zijn transferrecord om Tanguy Ndombele over te nemen van Olympique Lyon en de Engelsen troefden daarmee veel clubs uit de Europese top af. De aanwezigheid van Mauricio Pochettino maakte het verschil voor Ndombele.

Pochettino maakte het verschil in megatransfer van Ndombele

Er wordt zestig miljoen euro (exclusief tien miljoen aan bonussen) betaald voor de 22-jarige middenvelder, die de laatste twee seizoenen voor Lyon speelde en ook international van Frankrijk werd. Naar verluidt zaten ook clubs als Liverpool, Manchester United, Juventus en Paris Saint-Germain achter Ndombele aan.

In een uitgebreid interview met L'Équipe vertelt Ndombele meer over zijn keuze. 'Je moet ook kijken naar het project van een club. Ze gaven een sterk signaal af door zoveel voor mij te betalen, dit was de beste keuze voor me. Tottenham heeft een van de beste coaches ter wereld. Alleen al het feit dat hij met je wilt werken, is geweldig. Door hem heb ik mijn keuze gemaakt', aldus de Franse middenvelder.

'Hij weet hoe hij mensen moet raken, hoe hij zijn stempel kan drukken op een voetballer. Hij keek me in de ogen en zei: "Kom met mij mee, ik weet zeker dat je hier beter wordt". Door zulk soort uitspraken wilde ik mijn handtekening meteen zetten. Ik kon zien dat hij me echt graag wilde hebben.'

Tottenham verloor afgelopen seizoen de finale van de Champions League en eindigde als vierde in de Premier League. Daardoor is de formatie uit Londen verzekerd van deelname aan de komende editie van het elitetoernooi. Op 10 augustus begint het nieuwe seizoen voor Tottenham, met een thuiswedstrijd tegen promovendus Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.