Pochettino: 'I'm in love with the VAR'

Reacties

Tottenham Hotspur hield zaterdagmiddag een punt over aan de uitwedstrijd tegen Manchester City (2-2). Niet in de laatste plaats omdat de 3-2 van Gabriel Jesus in de blessuretijd werd afgekeurd na inmenging van de VAR. Waar Pep Guardiola de VAR hekelde, daar is Mauricio Pochettino dit keer dolgelukkig met de video-arbitrage.

Pochettino: 'I'm in love with the VAR'

'I'm in love with the VAR', zei Spurs-coach Pochettino nadat wederom een VAR-beslissing in het voordeel van zijn ploeg werd genomen. Vorig seizoen speelden Manchester City en Tottenham Hotspur in de kwartfinale van de Champions League tegen elkaar en ging Spurs door, omdat bij de goal van Fernando Llorente een handsbal van de Spanjaard over het hoofd werd gezien. Zaterdagmiddag werd een handsbal van City-verdediger Aymeric Laporte niet over het hoofd gezien en dus werd de 3-2 van Manchester City in de blessuretijd nog afgekeurd.

De woorden van Pochettino zijn gekscherend bedoeld aangezien de Argentijnse coach bepaald geen voorstander is van de technologische hulpmiddelen. 'Sinds we erover begonnen te praten, was ik het er al niet mee eens. Maar soms vallen de beslissingen uit in het voordeel van jouw ploeg, zoals vandaag of zoals in de Champions League', zegt de Spurs-coach bij Sky Sports.

'We kunnen de evolutie van de technologie binnen het voetbal niet tegenhouden, maar dat is wel moeilijk om te accepteren. We houden van het voetbal van dertig jaar geleden, toen alleen de scheidsrechter de beslissing nam. Soms gebeuren dingen die oneerlijk zijn, maar aan het einde van het seizoen is dat altijd in balans. Nu leven we in een andere tijd en moeten we accepteren dat dit soort beslissingen genomen wordt. Dit keer in ons voordeel, de volgende keer in ons nadeel. En ook dan moeten we het accepteren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Liverpool heeft geweldig weekend gehad door gelijkspel Manchester City'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.