Pochettino hekelt verbazing rondom Janssen: 'Ik ben geen leugenaar'

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino snapt niet dat mensen verbaasd zijn over de speelminuten voor Vincent Janssen. De Nederlandse spits werd door zijn trainer eerder nog duidelijk afgeserveerd, maar mocht dinsdag tijdens de benauwde 1-0 zege op Brighton & Hove Albion weer eens opdraven. Niet meer dan logisch, oordeelde Pochettino na afloop.

Pochettino hekelt verbazing rondom Janssen: 'Ik ben geen leugenaar'

Dat Janssen (die in juli 2016 van AZ naar Spurs verhuisde) dinsdag in de tachtigste minuut mocht invallen voor Lucas Moura, is opvallend. Nadat hij vorig seizoen op huurbasis naar Fenerbahçe werd gestuurd, keerde hij dit seizoen zonder perspectief terug in Londen. Hij werd niet ingeschreven voor de Premier League en kampte ook nog eens met een hardnekkige voetblessure. In januari sprak manager Pochettino bovendien nog duidelijke taal: de inmiddels weer fitte Janssen kwam absoluut niet in zijn plannen voor.

Twee weken daarna volgde echter een totale ommezwaai. Mousa Dembélé werd verkocht aan Guangzhou R&F en Georges-Kevin N'Koudou werd verhuurd aan AS Monaco, waardoor er plaatsen vrij kwamen in de Premier League-selectie van Spurs, die uit maximaal 25 spelers mag bestaan. 'Janssen komt op die lijst. Dat is mijn beslissing. Vanaf vandaag hoort hij weer bij het eerste team', sprak Pochettino plotseling.

Janssen zat daarna een paar keer op de bank, zoals ook afgelopen weekend tegen Manchester City, maar mocht tegen Brighton voor het eerst sinds augustus 2017 weeropdraven in het eerste elftal van zijn werkgever. Zijn Argentijnse manager deed dinsdagavond alsof er nooit een probleem was tussen hemzelf en de Nederlander. 'Waarom ik Janssen heb ingebracht? Dat heb ik al eerder voorspeld, dus niemand kan hier verbaasd over zijn.'

Mede door de blessure van Harry Kane lonken er bovendien meer speelminuten voor Janssen. 'Hij is sinds januari weer onderdeel van onze selectie en heeft dus net zo veel kansen als anderen. Vandaag hadden we voorin problemen, dus hadden we Vincent nodig. Maar ik snap deze vragen en de verbazing niet zo goed', herhaalde Pochettino. 'Wat er vanavond gebeurde, had ik al gezegd. En ik ben geen leugenaar. Ik vertel nooit leugens richting de pers of de fans, dat heb ik niet nodig. Nu gaan we kijken of hij de komende weken nog meer kan gaan spelen.'

Overigens kan Janssen in de halve finale van de Champions League sowieso niet in actie komen tegen Ajax. De spelerslijst voor het miljardenbal is al ingeleverd en kan niet meer worden aangepast: op die lijst ontbreekt de naam van Janssen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.