Plotselinge scherpschutter Sierhuis oogst applaus in Groningen

Reacties

Kaj Sierhuis heeft FC Groningen zondagmiddag tegen Willem II hoogstpersoonlijk naar de vierde thuiszege op rij geleid. De van Ajax gehuurde aanvaller scoorde inclusief vorig seizoen tot nu toe pas vier keer in de Eredivisie, maar voegde er daar zondag in korte tijd twee treffers aan toe.

Plotselinge scherpschutter Sierhuis oogst applaus in Groningen
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 0
Willem II
Willem II

Willem II reisde met de zesde plaats en een eeuwrecord op zak af naar het hoge noorden, maar ondervond daar dat Groningen al het hele jaar heel moeilijk te kloppen is op eigen veld. Van de vijftien thuisduels die de ploeg van Danny Buijs inclusief de play-offs tegen Vitesse speelde, leverden er tien een zege op. Tot het begin van dit seizoen was Ajax zelfs de enige ploeg die in 2019 won in Groningen.

FC Twente en Heracles Almelo volgden daarna het voorbeeld van de Amsterdammers, maar daarna pakte Groningen de draad weer op. Tegen Willem II joeg het alweer op de vierde thuiszege op rij en ging het fel van start. In het flitsende eerste kwartier waren er meteen volop mogelijkheden om de score te openen, maar het was wachten tot de veertigste minuut voordat Sierhuis de ban brak.

De 21-jarige spits was in de Ajax-jeugd een makkelijk scorende speler, maar maakte die status in de Eredivisie nog niet echt waar. Dit seizoen stond zijn teller pas op één treffer, maar zondag werd het zijn middag. Vijf minuten voor rust werkte hij de bal op onorthodoxe wijze langs doelman Timon Wellenreuther na een goede voorbereidende actie van Django Warmerdam (ook ex-Ajax).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het betekende de verdiende voorsprong tegen Willem II, dat alleen een keer gevaarlijk was geworden toen Vangelis Pavlidis een zeldzaam slippertje van Ko Itakura bijna afstrafte. Verder was het Groningen dat de klok sloeg. Meteen na rust onderstreepte Sierhuis dat door na goed doorkoppen van collega-spits Joel Asoro verwoestend uit te halen en de bal onhoudbaar in de korte hoek te jagen.

Applaus
Een kwartier later ging Sierhuis onder luid applaus naar de kant voor Charlison Benschop. Het was een beloning voor zijn puike optreden, waarmee hij meteen afrekende met een voor een spits weinig vleiende statistiek. Van zijn vorige 45 doelpogingen resulteerden er slechts drie in een Eredivisie-goal. Zondag waren zijn twee schoten tegen Willem II zeker géén losse flodders.

Omdat Sierhuis zich voor de verandering eens manifesteerde als scherpschutter, beleefde Groningen een makkelijk laatste half uur. Willem II-trainer Adrie Koster bracht met Paul Gladon, vorig seizoen nota bene nog spits van Groningen, nog wel een verse kracht, maar het mocht niet baten. En dus bedraagt de voorsprong van de Tilburgers op de noorderlingen nog maar twee punten.

FC Groningen Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.