Plotseling staat de deur bij Real Madrid helemaal open voor Bale

Reacties

Gareth Bale leeft toe naar zijn rentree bij Real Madrid. De 32-jarige Welshman is vastberaden om onder Carlo Ancelotti zijn plek in de basiself van De Koninklijke terug te winnen. Van een vertrek wil de buitenspeler niets weten.

Plotseling staat de deur bij Real Madrid helemaal open voor Bale
© Pro Shots

Bale keerde vorig seizoen op huurbasis terug naar Tottenham Hotspur. Hij speelde voor de club twintig Premier League-duels en scoorde elf keer. Het was een seizoen met naast pieken ook dalen, mede door blessureleed. Tijdens het EK speelde Bale vervolgens sterk, Wales werd in de achtste finale uitgeschakeld door Denemarken.

Bale heeft in het voorbije seizoen vertrouwen getankt en ziet weer kansen voor zichzelf in Madrid. Dat heeft ook te maken met de trainerswissel. Zinedine Zidane heeft plaatsgemaakt voor Carlo Ancelotti, onder wie de linkspoot in zijn eerste twee seizoenen bij Real al speelde. Waar Zidane hem naar de uitgang dirigeerde, voelt Bale juist het vertrouwen van Ancelotti. De routinier keerde deze week na zijn vakantie terug op het trainingscomplex van de Madrilenen en is teruggekeerd met als missie om te blijven, zo meldt onder meer Marca.

Vanwege het hoge salaris van Bale is het voor Real ook lastig om van hem af te komen. Op dit moment is hij de bestbetaalde speler in de selectie van de Spaanse grootmacht. In tijden van de coronacrisis is het salaris van Bale een zware last voor Real, dat vorig seizoen vanwege de afspraken met Tottenham nog ruim vijftig procent van het salaris van de Welshman voor zijn rekening moest nemen. De flankspeler heeft in Madrid nog een contract tot medio 2022 en binnen de club zou er het besef zijn dat hij komend seizoen weleens van waarde zou kunnen zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vorig seizoen ontbrak het aan rendement bij alle vleugelaanvallers van de nummer twee van La Liga. Het was veelzeggend dat Casemiro met zes goals na Karim Benzema (23 goals) de clubtopscorer was. Marco Asensio scoorde vijf keer, terwijl Eden Hazard en Vinícius Júnior allebei slechts tot drie goals kwamen en Rodrygo slechts één keer scoorde. Met dat in het achterhoofd ziet Ancelotti het scorend vermogen van Bale als een belangrijk wapen voor komend seizoen. 'Gareth heeft niet veel gespeeld, maar hij heeft wel vaak gescoord. Ik ken hem goed en als hij de motivatie heeft om een basisplaats te veroveren, dan kan hij een goed seizoen hebben. Daar twijfel ik niet aan', zei de Italiaan al bij zijn presentatie.

Het nieuwe seizoen begint voor Real op 14 augustus met een uitwedstrijd tegen Alavés.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.