Plotseling overbodige Leeuwin verruilt Utrecht voor Denemarken

Reacties

Ramon Leeuwin vervolgt zijn carrière in Denemarken. De dertigjarige verdediger is door FC Utrecht verkocht aan Odense BK.

Plotseling overbodige Leeuwin verruilt Utrecht voor Denemarken

Leeuwin begon dit seizoen nog als basisspeler, maar zijn perspectief verminderde nadat FC Utrecht met Timo Letschert en Emil Bergström twee nieuwe centrale verdediger aantrok. Utrecht toonde zich ook direct bereid om mee te werken aan een transfer.

'Al jaren is Ramon een zeer gewaardeerde kracht in de selectie van FC Utrecht', reageert technisch directeur Jordy Zuidam op het vertrek van de mandekker. 'Ramon heeft gekozen voor een avontuur in het buitenland. Wij hebben over de afkoop van zijn doorlopende contract overeenstemming bereikt met Odense BK en gunnen Ramon deze kans.'

Als jong talent debuteerde Leeuwin op 30 september 2007 als prof bij FC Utrecht. Tot een echte doorbraak kwam het destijds nog niet, maar via AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag en SC Cambuur keerde de rechtsbenige verdediger medio 2014 terug in de Domstad. Uiteindelijk speelde Leeuwin 140 wedstrijden in het shirt van FC Utrecht.

Samenvatting: FC Utrecht - PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.