Ploeterend PSV ook in Tilburg zonder Bergwijn en Malen

Reacties

PSV kan ook aankomend weekend op bezoek bij Willem II nog geen beroep doen op Donyell Malen en Steven Bergwijn. Het tweetal is nog niet hersteld.

Ploeterend PSV ook in Tilburg zonder Bergwijn en Malen
© Pro Shots

Door een 4-1 nederlaag op bezoek bij LASK Linz in de Europa League kreeg PSV het donderdagavond voor de vijfde wedstrijd op rij niet voor elkaar om te winnen. Coach Mark van Bommel wilde het ontbreken van Malen en Bergwijn niet als excuus opvoeren, maar hij stelde wel dat zijn ploeg spelers van de buitencategorie mist. 'Zij zijn goede spelers en die missen we. Er zijn verklaarbare redenen voor dat we een paar keer niet winnen. Blessures, rode kaarten, een paar spelers die er niet bij zijn. Dat is zo, maar je moet wel reëel zijn: dan kun je niet vijf keer niet winnen. Als je vijf keer niet wint als PSV, om wat voor reden dan ook, zal het niet rustig worden. Dat is logisch.'

PSV hoopt zondag (14.30 uur) in Tilburg het tij te kunnen keren, maar ook dan is het tweetal van de buitencategorie niet van de partij. Malen raakte geblesseerd na de 3-0 nederlaag tegen FC Utrecht en in het daaropvolgende gelijkspel tegen Linz (0-0) liep Bergwijn hamstringklachten op. Vervolgens wist PSV ook tegen AZ (0-4 nederlaag), Sparta Rotterdam (2-2 gelijkspel) en LASK Linz (4-1 nederlaag) niet te winnen.

Malen is met tien goals nog altijd de topscorer van de Eredivisie. Bergwijn maakte dit seizoen twee Eredivisie-goals en samen zijn ze zodoende goed voor 12 van de 28 PSV-goals. In twee van de laatste drie Eredivisie-wedstrijden, tegen FC Utrecht en AZ, kwam PSV niet tot scoren. Op Het Kasteel maakten Michal Sadílek en Cody Gakpo, die nu in de punt van de aanval staat, de goals.

PSV kan ook nog geen beroep doen op Ryan Thomas, die nog één wedstrijd schorsing heeft na zijn rode kaart tegen AZ. Het meespelen van Jorrit Hendrix, die wel weer terug is van een schorsing, is nog onzeker. Nick Viergever is eveneens terug van een schorsing na zijn rode kaart tegen FC Utrecht.

Willem II
Willem II
2 - 1
PSV
PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.