Ploeterend Atlético lijdt beschamende nederlaag op bezoek bij Alavés

Atlético Madrid worstelde zich in de laatste duels in La Liga naar een gelijkspel tegen Athletic Bilbao (0-0) en een zege op Getafe (1-2), maar tegen Alavés ging het zaterdagmiddag goed mis voor Los Rojiblancos: 1-0.

Alavés
Alavés
1 - 0
Atlético Madrid

Atlético Madrid ontsnapte midweeks tegen Getafe nog dankzij twee doelpunten van Luis Suárez aan puntenverlies in La Liga. De Uruguayaan maakte in blessuretijd de winnende goal voor Los Rojiblancos (1-2). Op bezoek bij Alavés leek trainer Diego Simeone zich vooraf niet veel zorgen te hoeven maken. De thuisploeg had immers alle duels dit seizoen in La Liga verloren en kwam daarin ook nog niet tot scoren.

Tot ongenoegen van Simeone gebeurde dat in het thuisduel met Atlético na vier minuten. Uit een corner kopte aanvoerder Víctor Laguardia raak. Voor de Madrilenen was het de derde uitwedstrijd op rij waarin de ploeg op achterstand kwam. Simeone koppelde Suárez voorin aan Antoine Griezmann, maar het duo kon voor rust nauwelijks dreigend worden voor het doel van Fernando Pacheco.

Beste kansen Alavés
Het zwak acterende Atlético kwam in de eerste helft niet verder dan een kopbal van Griezmann, maar die ging in kansrijke positie over. Met een ongewijzigd elftal na de pauze zag Simeone hoe zijn formatie bleef worstelen in Estadio Mendizorrotza. Mario Hermoso waagde kort na rust nog een poging met een schot vanaf de rand zestien, maar zijn inzet ging net naast.

Waar Alavés de bal liet aan Atlético, daar werden ze nog wel dreigend voor het doel van Jan Oblak, die tot zijn opluchting Mamadou Ndiaye na een sterke dribbel over zag schieten. Alavés-invaller Tomás Pina had in de slotfase alleen voor Oblak de 2-0 op de voet, maar had het vizier ook niet op scherp. Aan de andere kant pompte Atlético de bal met de moed der wanhoop nog naar voren, maar dit keer bleek Suárez geen reddende engel. Door de nederlaag blijft Atlético tweede achter Real Madrid, dat twee punten meer heeft met een duel tegoed.