Plek op de bank kwam aan bij Linssen: 'Voelt als de omgekeerde wereld'

Reacties

Bryan Linssen draait niet het beste seizoen uit zijn carrière, maar dat hij weinig in actie kwam na zijn belangrijke hattrick tegen SC Heerenveen in de Eredivisie zag de aanvaller van Feyenoord ook niet aankomen. Woensdag liet hij zich weer zien in het bekerduel van Feyenoord met Heracles Almelo.

Plek op de bank kwam aan bij Linssen: 'Voelt als de omgekeerde wereld'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Linssen, die op de bank begon, maakte enkele minuten na zijn invalbeurt de belangrijke 2-1 tegen de formatie uit Overijssel. Na de wedstrijd verscheen hij voor de camera van ESPN, waar hij vragen beantwoordde over zijn reserverol bij Feyenoord.

In het vorige jaar kwam Linssen nog regelmatig en lang in actie voor Feyenoord, maar de afgelopen weken was dat juist weer wat minder. De van Vitesse overgekomen aanvaller leek tegen SC Heerenveen een signaal af te geven door drie keer te scoren, maar na de winterstop zat hij weer een hele wedstrijd op de bank tegen Sparta Rotterdam.

Linssen: 'Ik geef het eerlijk toe: bijna de hele eerste seizoenshelft had hij (trainer Dick Advocaat, red.) reden om me te wisselen. Na die hattrick had ik het gevoel dat hij me er niet uit kon halen, maar toen deed hij dat toch. Dat voelt een beetje als de omgekeerde wereld.'

Toch heeft Linssen zijn verlies genomen en weet hij precies wat hem te doen staat. 'Ik ben kalm gebleven, maar je baalt wel. Ik ben inmiddels dertig, ik weet wel hoe het kan gaan in de voetballerij. Ik zit ook niet bij de minste club, dus ik moet niet piepen.'

Mogelijk krijgt Linssen, die er met de teruggekeerde Luis Sinisterra een concurrent bijkreeg, in de komende weken een kans. Feyenoord staat voor een zwaar schema, met achtereenvolgens wedstrijden tegen AZ, SC Heerenveen, PSV en FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Linssen
Meer over B. Linssen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.