Pleidooi voor megastraf Kabak na onsmakelijk incident

Reacties

Voor Schalke 04-trainer David Wagner was de nederlaag tegen Werder Bremen het einde. Ook voor Ozan Kabak dreigt het verloren duel vervelende gevolgen te hebben na een onsmakelijk incident.

Pleidooi voor megastraf Kabak na onsmakelijk incident
© Pro Shots

Kabak maakte zich zaterdag namelijk schuldig aan het spugen naar de op de grond liggende Ludwig Augustinsson. Het was scheidsrechter Markus Schmidt ontgaan dat de verdediger enkele minuten voor zijn tweede kaart zich zo misdroeg. De Duitse aanklager heeft aangekondigd het voorval te onderzoeken.

Een straf is op zijn plaats, wordt geoordeeld in Bremen. 'Ik weet dat het onrustig is bij Schalke 04, maar dit kan niet en is een duidelijke rode kaart', zei Werder Bremen-trainer Florian Kohfeldt. 'Dit is natuurlijk geen fair play', zei het slachtoffer Augustinsson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kabak heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, al wijst hij de suggestie van een doelbewuste actie van de hand. 'Het was geen opzet, zoals de beelden suggereren. Ik heb zoiets nog nooit gedaan en ik zal het ook nooit meer doen, omdat het gewoon onsportief is. In ieder geval, mijn excuses aan Ludwig.' Zijn trainer Wagner, die zondag werd ontslagen, nam het na afloop op voor Kabak. 'Ik ken Ozan en ben ervan overtuigd dat het geen opzet was.'

Het is de vraag of de verzachtende omstandigheden als de crisis bij Schalke en de ontbrekende intentie Kabak kunnen behoeden voor een zware sanctie. Oud-trainer en analyticus Peter Neurerer pleitte voor een megastraf. 'Het hoort niet thuis op het voetbalveld, de schorsing kan niet lang genoeg zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.