Play-offs: Beoogd Oranje-opponent Roemenië start tegen IJsland

Reacties

De invulling van de laatste fase van de EK-kwalificatie is bekend. De loting voor de play-offs bracht mogelijke Oranje-opponent Roemenië in Path A.

Play-offs: Beoogd Oranje-opponent Roemenië start tegen IJsland
© Pro Shots

De UEFA lootte vrijdag voor de verdeling van de landen over de verschillende play-offs, waarin de vier nog resterende EK-tickets via de Nations League-route worden verdeeld. Het was nog de vraag in welk Path Bulgarije, Israël, Hongarije en Roemenië zouden komen.

Het lot heeft die onduidelijkheid weggenomen. Israël kwam in Path C terecht met Schotland, Noorwegen en Servië. IJsland weet dat in Path A Bulgarije, Hongarije en Roemenië de andere gegadigden zijn voor het beschikbare EK-ticket. De Roemenen beginnen tegen IJsland.

De eerste duels worden gespeeld op 26 maart. In één confrontatie wordt bepaald welk landen zich plaatsen voor de finales, die op het programma staan voor 31 maart.

Op basis van de loting zijn enkele conclusies te trekken. In het geval Roemenië het EK-ticket wint, dan komt het land in de groep met Nederland. Hongarije gaat bij winst van Path A naar de groep van Duitsland. Schotland treft bij een succesvolle play-offs Engeland in de groepsfase, terwijl Ierland tegen Spanje speelt bij het winnen van de barrage.

Indeling play-offs

Play-offs Path A Play-offs Path B
IJsland Bosnië-Herzegovina
Roemenië Slowakije
Bulgarije Ierland
Hongarije Noord-Ierland
Play-offs Path C Play-offs Path D
Schotland Georgië
Noorwegen Noord-Macedonië
Servië Kosovo
Israël Wit-Rusland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.