Platje verpest officieus debuut Advocaat bij Sparta

Reacties

De eerste oefenwedstrijd van Dick Advocaat als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam is uitgelopen op een teleurstelling. Een doelpunt van Melvin Platje deed de Rotterdammers tegen Telstar de das om. Excelsior speelde verrassend gelijk tegen 1899 Hoffenheim.

Platje verpest officieus debuut Advocaat bij Sparta

Telstar - Sparta Rotterdam 1-0
Kersverse aanwinst Dabney dos Santos was bij de wedstrijd in Velsen-Zuid aandachtig toeschouwer. Het debuut van de huurling van AZ liet dus nog even op zich wachten. Ook Michiel Kramer was aanwezig bij de oefenwedstrijd. Advocaat hoopt de Feyenoorder spoedig als nieuwe spits op Spangen te presenteren.

Het enige doelpunt van de middag viel in de tweede helft. De treffer kwam op naam van cultspits Platje, maar de ingevallen Sparta-doelman Leonard Nienhuis speelde een negatieve rol. Een op het oog gemakkelijk schot glipte door de handen van de keeper. Sparta slaagde er vervolgens niet in om de stand nog gelijk te trekken.

1899 Hoffenheim - Excelsior 2-2
Excelsior heeft een knap resultaat geboekt in een oefenwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. De Kralingers kwamen na een kwartier verrassend op voorsprong. Mike van Duinen rondde een diepe pass van Kevin Vermeulen af: 0-1. De nummer zeven van Duitsland rechtte spoedig de rug. Duits international Serge Gnabry zorgde binnen het half uur namelijk voor de gelijkmaker. Excelsior zocht de kleedkamer op met een achterstand door een treffer van Pavel Kaderábek.

Direct na de thee kwam de formatie van Mitchell van der Gaag weer langszij. Op aangeven van Ali Messaoud was opnieuw Van Duinen de doelpuntenmaker: 2-2. Dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde had de Eredivisionist voornamelijk te danken aan doelman Ögmundur Kristinsson. De IJslandse goalie stopte namelijk een strafschop van ex-SC Heerenveen-spits Mark Uth.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.