Platini weer vrijgelaten: 'Hij heeft hier verder niets mee te maken'

Reacties

Michel Platini is weer op vrije voeten. De voormalig voorzitter van de UEFA werd dinsdag door de Franse anti-corruptie-eenheid ondervraagd over de verdachte toewijzing van het WK 2022 aan Qatar.

Platini weer vrijgelaten: 'Hij heeft hier verder niets mee te maken'

Platini werd 's ochtends in hechtenis genomen in Nanterre, een voorstad van Parijs, en werd kort voor middernacht weer vrijgelaten. 'Het duurde lang, maar gezien het aantal vragen kon dat ook niet anders, aangezien ik werd ondervraagd over het EK 2016, het WK in Rusland, het WK in Qatar en de FIFA', reageerde de 63-jarige Fransman tegenover Franse persbureaus.

Aanvankelijk ging het bericht rond dat Platini was gearresteerd, maar dat hebben zijn advocaten uit de wereld proberen te helpen met een statement. Volgens hen heeft de drievoudig winnaar van de Gouden Bal (1983, 1984, 1985) in alle rust antwoord gegeven op alle vragen en was zijn uitleg waardevol. 'Hij heeft hier verder niets mee te maken en is vol vertrouwen over het vervolg.'

Desondanks heeft Platini geen zuivere reputatie meer. In 2015 schorste de FIFA de Franse oud-international voor acht jaar wegens het bedrag van 1,8 miljoen euro dat hij in 2011 ontving van FIFA-baas Sepp Blatter. Later werd die schorsing teruggebracht naar vier jaar. De toewijzing van het WK 2022 aan Qatar is altijd omgeven geweest door twijfels, maar corruptie is nooit officieel bewezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.