Pirlo moedeloos en keihard na zoveelste uitglijder

Reacties

Andrea Pirlo heeft het niet makkelijk tijdens zijn eerste klus als hoofdtrainer. Onder zijn leiding dreigt Juventus flink buiten de boot te vallen in de Serie A. Na opnieuw puntenverlies oogde de oud-middenvelder moedeloos.

Pirlo moedeloos en keihard na zoveelste uitglijder
© Pro Shots
Torino
Torino
2 - 2
Juventus
Juventus

Voor de tweede keer op rij slaagde de Italiaanse recordkampioen er niet in te winnen in de competitie, na de nederlaag tegen Benevento (0-1) ging het in de speelronde erna mis in de Derby van Turijn. 'Zoals gewoonlijk maken we het leven moeilijk voor onszelf…', treurde Pirlo na voor de camera van DAZN. Juventus gaf tegen Torino een 0-1 voorsprong weg en had het aan Cristiano Ronaldo te danken dat er in ieder geval nog een punt werd overgehouden aan het duel met de stadgenoot. Ronaldo maakte tien minuten voor tijd gelijk met zijn 24ste Serie A-goal van het seizoen.

Pirlo stoorde zich vooral aan het begin van de tweede helft, toen Juve na dertien seconden al een doelpunt incasseerde na een fout van Dejan Kulusevski. Matthijs de Ligt, die heel de wedstrijd speelde, kon vervolgens niet herstellen en zag ook nog eens keeper Wojciech Szczesny niet vrijuit gaan. 'Het is weer hetzelfde liedje, deze fout was gelijk aan de goal die we tegen kregen tegen Lazio. Jammer genoeg gaat het nog te vaak mis bij ons. Omdat we de bal op zo'n domme manier verliezen, is het alleen maar rechtvaardig dat we zo'n goal tegen krijgen.'

Door de vele uitglijders van Juventus dit seizoen lijkt de tiende titel op rij aan de neus van De Oude Dame voorbij te gaan. Daarnaast moet de club serieus vrezen voor zijn plek in de topvier van de Serie A. Een nederlaag in de komende wedstrijd zou betekenen dat Juventus opeens achter de feiten aanloopt, woensdag staat immers het inhaalduel met nummer vijf Napoli op het programma.

Juventus – Napoli had al in de derde speelronde afgewerkt moeten worden, maar op 4 oktober kwam de ploeg van Napoli niet opdagen na een corona-uitbraak in de selectie. De competitieorganisatie besloot dat Napoli wel had moeten spelen en gaf Juventus een reglementaire overwinning. Pas na het derde beroep van Napoli werd die beslissing herzien en werd besloten dat de wedstrijd alsnog moest worden ingehaald. Woensdag staat die belangrijke wedstrijd dus op het programma.

Juventus
Juventus
Awarded
Napoli
Napoli
Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.