Piqué stelt Barça-fans gerust over blessure

Reacties

Gerard Piqué lijkt komende zondag gewoon in actie te kunnen komen als Barcelona het opneemt tegen aartsrivaal Real Madrid. De verdediger viel afgelopen dinsdag nog uit met een enkelblessure.

Piqué stelt Barça-fans gerust over blessure
© Pro Shots

In de slotfase van de wedstrijd tegen Napoli ging het mis voor Piqué, die na een duel met een pijnlijke enkel naar de kant ging. Hij werd vervangen door Clément Lenglet, maar hoeft hoogstwaarschijnlijk niet meer minuten te missen voor Barça.

De ervaren mandekker, met bijna zevenhonderd wedstrijden op zijn cv, stelde de pers gerust bij het verlaten van het stadion in Napels. Piqué meldde dat hij zich goed voelde na de eerste behandelingen en dat hij kan spelen tegen Real Madrid.

Piqué speelde 37 maal tegen Real Madrid in zijn carrière, met hem in het veld won Barça liefst achttien keer in El Clásico.

Setién
Voor Barça-trainer Quique Setién komt het optimisme van Piqué als geroepen. De coach werd op de persconferentie al gevraagd naar de returnwedstrijd, waarin Barça de geschorste Arturo Vidal en Sergio Busquets moet missen. 'We moeten op zoek naar oplossingen', vertelde de trainer. 'We hebben belangrijke spelers verloren, maar we moeten optimistisch blijven en positief blijven denken.'

Het resultaat dat Barça meeneemt uit Italië helpt daar ook bij, aldus Setién. 'Ze hebben met tien man verdedigd, dus dit is een goed resultaat als je bedenkt dat we over drie weken thuis spelen. We hebben niet veel gecreëerd, maar we wisten dat we geduldig moesten blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.