Pioli drukt Milan zonder Zlatan in de rol van underdog tegen zwalkend Juve

Reacties

AC Milan gaat zondagavond zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic en Olivier Giroud op bezoek bij Juventus. Trainer Stefano Pioli hoopt dat zijn spelers hebben geleerd van de nederlaag in de Champions League tegen Liverpool (3-2).

Pioli drukt Milan zonder Zlatan in de rol van underdog tegen zwalkend Juve
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Milan stond afgelopen woensdag bij rust op Anfield met 1-2 voor, maar zag Liverpool in de tweede helft het tij keren via Mohamed Salah en Jordan Henderson. Het was voor de formatie van Pioli de eerste nederlaag van het seizoen. In de Serie A zijn de Rossoneri nog ongeslagen met negen punten uit drie wedstrijden.

'We werden tijdens de openingsfase op Anfield overklast', zei Poli op een persconferentie. Milan kwam op achterstand door een eigen doelpunt van Fikayo Tomori en kort daarna verzuimde Salah een strafschop te verzilveren. Keeper Mike Maignan bracht redding voor Milan. 'We hadden het moeilijk, maar we wisten de wedstrijd daarna ook weer om te draaien tegen een hele sterke tegenstander. Maar uiteindelijk merk je dat zij wel een stap verder zijn.'

'We hebben in de Serie A onze wedstrijden gewonnen omdat we kwalitatief beter waren dan de andere clubs, maar dat was ook de reden waarom we verloren van Liverpool. Ik hoop dat de ervaring van die wedstrijd op Anfield ons helpt om stappen te maken', aldus Pioli, die beseft dat Juventus allesbehalve in topvorm steekt dit seizoen.

Vorm van de dag
Juventus behaalde pas één punt in drie duels. Pioli kijkt uit naar de topper in Turijn. 'Ik had niet verwacht dat Juventus in de situatie zou komen waarin ze nu verkeren, maar ik zie ons nu niet als de grote favoriet voor de wedstrijd. Ik verwacht een gelijkopgaande wedstrijd. Het team met de beste vorm van de dag gaat winnen.'

'Ik verwacht een getergd Juventus, maar als we geconcentreerd spelen kunnen we hen verslaan. We moeten op het middenveld beter functioneren dan in Liverpool. Die nederlaag motiveert ons om nog meer energie in ons werk te steken. In de Serie A zijn er zo'n zeven teams die om de titel gaan strijden. Ik ben ervan overtuigd dat de ploeg die in de onderlinge duels met de top-zeven de meeste punten pakt ook bovenaan gaat eindigen', besluit Pioli. Vorig seizoen werd Milan tweede op twaalf punten van kampioen Internazionale.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.