Pim Verbeek assistent Hiddink in Zuid-Korea

Pim Verbeek treedt per 1 januari 2001 toe tot de technische staf van Guus Hiddink, de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. De voormalig trainer van Feyenoord verlaat daarvoor de KNVB, waar hij werkzaam is als stafdocent van de KNVB-academie en scout.

Verbeek, sinds april in dienst van de voetbalbond, tekent in Zuid-Korea een contract tot en met het WK in 2002, dat in Zuid-Korea en Japan plaatsvindt. De 44-jarige trainer heeft overigens al Aziatische ervaring, aangezien hij anderhalf jaar in Japan werkte als trainer van Omiya Ardija. Afgezien van Feyenoord werkte Verbeek nog als coach bij Fortuna Sittard, FC Groningen, De Graafschap en FC Wageningen. Verbeek is de tweede Nederlander in Hiddinks begeleidingsstaf, eerder al werd tv-commentator Jan Roelfs als coördinator toegevoegd.

Zuid-Korea en Japan spelen gelijk
Zuid-Korea, de nieuwe werkgever van Hiddink en Verbeek, heeft woensdag in Tokio in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan gelijkgespeeld. Het duel tussen de twee organisatoren van het komende WK 2002 eindigden het doel met een 1-1 eindstand. Voor ruim 50.000 toeschouwers gaf Ahn Jung-Hwan (Perugia) de Zuid-Koreanen in de veertiende minuut de leiding. Vijf minuten later stopte doelman Kim Byung-Ji een strafschop van de Japanner Yanagisawa. Elf minuten na rust moest hij echter toch de bal uit het doel halen na een kopbal van Hattori. De Koreanen speelden vanaf de 26ste minuut met tien man, nadat middenvelder Kim Sang-Sik uit het veld werd gestuurd.