Pikante aanstelling Bruce past in chaos bij Newcastle United

Reacties

Steve Bruce is de nieuwe manager van Newcastle United. De oud-international laat daarvoor Sheffield Wednesday achter zich. Bruce tekent een contract voor drie seizoenen en wacht een lastig karwei op St. James' Park. Het is namelijk een chaos bij Newcastle.

Pikante aanstelling Bruce past in chaos bij Newcastle United

Newcastle United was op zoek naar een nieuwe manager nadat Rafa Benítez het aanbod langer te blijven op St. James' Park van de hand had gewezen. Een verschil van inzicht met de leiding was de aanleiding voor het vertrek van de Spanjaard, die vervolgens in China een nieuwe uitdaging vond. Benítez haalde daarna uit naar clubeigenaar Mike Ashley.

'Sinds ik in China ben gearriveerd, ben ik met veel waardering en respect behandeld', zei Benítez tegen The Evening Standard. 'Als mensen respect tonen, maakt het makkelijker om aan het werk te gaan, zelfs als het lastig wordt. Ik moet zeggen dat ik in de eerste week al vaker met de voorzitter, president en algemeen directeur gesproken dan in drie jaar bij Newcastle.'

Puinhoop
Clubicoon Alan Shearer stelde dat het vertrek van Benítez de club geen goed zal doen. 'Dit getuigt van een enorme puinhoop', vertelt de topscorer aller tijden van The Magpies aan The Sun. 'Benítez zorgt jaarlijks voor zo'n tien à vijftien punten extra. Ik baal van zijn vertrek. Al met al is het bedroevend nieuws. Probeer maar eens een nieuwe manager van die kwaliteit te vinden. Benítez is echt van wereldklasse.'

Ook de fans van Newcastle zien het niet meer zitten in Ashley, die al meerdere keren heeft aangegeven de club het liefst te willen verkopen en niet meer veel geld zal investeren. Twaalfduizend seizoenkaarthouders besloten niet te verlengen voor het nieuwe seizoen. Een deel van de fans zou ook overwegen om de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Arsenal te boycotten.

Binnen een maand is met Bruce een vervanger gevonden voor Benítez. De 58-jarige Engelsman werd losgeweekt bij Sheffield Wednesday, waar hij sinds februari werkzaam was en nog een contract tot medio 2020 had. Newcastle United wordt de tiende club in zijn trainersloopbaan. De aanstelling bij Newcastle is pikant, aangezien Bruce eerder werkte bij aartsrivaal Sunderland. In het verleden gebeurde het pas één keer dat een manager bij beide clubs werkte. Dat was Sam Allardyce.

Sportief moet er nog een hoop gebeuren bij Newcastle, dat belangrijke spelers als Ayoze Pérez (Leicester City), Joselu (Alavés) en Mohamed Diamé (Al-Ahli) kwijt. The Magpies haalden ondertussen nog niemand. Alleen de verhuurde Dan Barlaser en Henri Saivet keerden terug. Tekenend is dat met Yoshinori Muto slechts één aanvaller onder contract staat. De Japanner speelde vorig seizoen maar zeventien Premier League-duels. De transfermarkt sluit in Engeland al op 8 augustus om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Sheffield
Sheffield Wednesday heeft verbolgen gereageerd op het nieuws dat Bruce aan de slag gaat bij Newcastle. De manager nam eerder namelijk ontslag bij Sheffield. De afwikkeling van de contracten van Bruce en stafleden Steve Agnew en Steve Clemence zou namelijk nog niet zijn afgehandeld. Sheffield geeft aan dat het juridisch advies inwint over de situatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.