'Pijnlijke' transfersoap loopt met sisser af na excuses Amrabat

Reacties

Sofyan Amrabat heeft zijn excuses aangeboden voor de manier waarop hij op Deadline Day een transfer naar Barcelona probeerde te forceren. Dat heeft Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano woensdagavond na het bekerduel met Torino bevestigd.

'Pijnlijke' transfersoap loopt met sisser af na excuses Amrabat
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
2 - 1
Torino
Torino

Amrabat kwam als invaller binnen de lijnen, nadat Italiaanse media eerder deze woensdag nog de verwachting uitspraken dat Fiorentina de Marokkaanse WK-uitblinker voorlopig aan de kant zouden houden. Dat zou de consequentie zijn van zijn gedrag van afgelopen dinsdag, toen hij niet op de training verscheen vanwege de concrete interesse van Barcelona.

Toen Amrabat een dag later toch bij de selectie zat voor het Coppa Italia-duel met Torino, was al duidelijk dat Fiorentina hem blijkbaar weer in genade had aangenomen. Na afloop bevestigde Italiano dat. 'Amrabat was van slag door wat er is gebeurd, maar hij heeft zijn excuses aangeboden en weet dat hij tot juni alles moet geven. Hij is een topspeler', zei de coach op een persconferentie.

Italiano bevestigde dat de 26-jarige middenvelder inderdaad op de training ontbrak vanwege de onderhandelingen met Barcelona. 'Maar als de transferperiode sluit, keert de rust weer terug. Amrabat heeft zich verontschuldigd. De transfermarkt is een sportieve tragedie voor coaches, het is veel beter als hij dicht is. Dan kunnen we ons focussen op de wedstrijden.'

Pijn
Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso had eerder in januari al laten weten dat er deze winter niemand mocht vertrekken en hield voet bij stuk toen Barcelona zich meldde. 'Het was pijnlijk, maar het is gelopen zoals we hadden verwacht', zei de president over de transfersoap rond Amrabat tegenover Sport Mediaset. 'We zeiden een maand geleden al dat niemand te koop was en dat meenden we.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.