Pijnlijke seizoenstart Club Brugge, Lang krijgt toch nog minuten

Club Brugge heeft voor de tweede keer dit seizoen averij opgelopen in de Jupiler Pro League. De regerend landskampioen gaf vrijdagavond tegen Zulte Waregem een voorsprong uit handen. Noa Lang en Ruud Vormer kwamen als invallers binnen de lijnen; Bjorn Meijer begon in de basis.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Zulte Waregem

Club Brugge slaagde er niet in om te overtuigen in de eerste helft. Blauw-Zwart kreeg via Ferran Jutglà wel een goede kans, maar aan de andere kant moest doelman Simon Mignolet ook twee keer opletten. Kort na rust brak Andreas Skov Olsen uit een rebound de ban; de Deen maakte zijn derde treffer van het seizoen.

Via diezelfde Skov Olsen en Nielsen Casper Nielsen kreeg Club kansen op de 2-0, maar zij faalden in de afronding. Twintig minuten voor tijd werd het opeens gelijk: linksback Oleksandr Drambaev scoorde na een lage voorzet van Alieu Fadera.

Club-trainer Carl Hoefkens greep een kwartier voor tijd in met een driedubbele wissel; onder anderen Lang, die zelf had verzocht om een plek op de reservebank, kwam in de ploeg. De Nederlander deed in de slotfase nog een poging, maar zijn schot zeilde naast.

Club leed zodoende voor de tweede keer op rij puntenverlies, na de 2-1 nederlaag tegen KAS Eupen. Volgende week zondag is Oud-Heverlee Leuven de tegenstander.