Pijnlijke primeur voor Viergever: 'Dit is een teleurstelling'

Reacties

Nick Viergever is de eerste speler in de historie van het Nederlands voetbal die vijf seizoenen op rij tweede wordt in de Eredivisie. De 29-jarige verdediger baalt enorm dat hij het kampioenschap is misgelopen met PSV.

Pijnlijke primeur voor Viergever: 'Dit is een teleurstelling'

De vorige vier seizoenen eindigde Viergever telkens als vicekampioen met Ajax. Afgelopen zomer liep zijn contract in Amsterdam af en stapte hij over naar PSV. 'Hier weten ze inmiddels wél allemaal hoe het voelt om de titel te pakken. Daar ging het het afgelopen seizoen bij PSV om. Winnen. Het hoefde niet altijd mooi voetbal te zijn', legde hij zijn overstap in juli uit in een uitgebreid interview.

Pijnlijk genoeg voor Viergever zijn juist dit seizoen de rollen omgedraaid. Ajax is officieus kampioen, PSV is na de nederlaag bij AZ praktisch kansloos voor de titel. 'Ik denk ook dat het over is, ja. Het verschil is veertien goals, dat gaat niet meer gebeuren. Dan is het gewoon over en uit, dat is een teleurstelling', reageert de linkspoot tegenover het clubkanaal van PSV.

'Wij willen kampioen worden dit seizoen. Dat is niet gelukt, dus dan heb je gefaald in je doelstelling', concludeert Viergever, die in totaal 256 Eredivisie-duels speelde, maar nog nooit kampioen werd. Wel won hij in het seizoen 2012/13 zijn enige prijs: de KNVB-beker met AZ.

'Van Bommel weet dat een prijsloos seizoen bij PSV een mislukt seizoen is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.