Pijnlijke herstart Feyenoord: RKC stunt in De Kuip

Feyenoord heeft zich niet kunnen herstellen van de nederlaag van voor de interlandperiode tegen Vitesse (2-1). De Rotterdammers wisten zaterdagavond voor eigen publiek niet af te rekenen met RKC Waalwijk, dat voor rust brutaal de leiding nam en strijdlustig bleek in de tweede helft.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
RKC Waalwijk

Feyenoord-trainer Arne Slot kon thuis tegen RKC niet beschikken over Luis Sinisterra, die te laat vanuit Zuid-Amerika terug kon keren om nog aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Cyriel Dessers kreeg zo de kans zich te bewijzen als basiskracht. De spits had Feyenoord na ruim een kwartier aan de leiding kunnen brengen, maar van dichtbij wist de Belg een afgemeten voorzet van Alireza Jahanbakhsh vlak voor het doel van Etienne Vaessen niet binnen te werken.

Verrassend RKC
Eerder kreeg Vaessen hulp van de lat bij een kopbal van Marco Senesi uit een corner. Na de twee grote mogelijkheden voor Feyenoord haalde RKC opgelucht adem en wist de thuisploeg tot aan een half uur spelen op afstand te houden. Knullig balverlies van Ahmed Touba aan de rand van het strafschopgebied stelde Marcus Pedersen in staat om de bal voor te slingeren, waarna de bal via het hoofd van Juriën Gaari voor de voeten van Jens Toornstra belandde. De aanvoerder van Feyenoord schoof de bal simpel binnen: 1-0.

Waar Feyenoord hoopte door te drukken, daar kwam RKC verrassend snel op gelijke hoogte bij de eerste beste kans van de Waalwijkers. Jens Odgaard profiteerde van onoplettendheid bij Feyenoord, bij wie een aantal spelers eerder in de aanval dacht aan een overtreding. Odgaard ontsnapte aan de aandacht en schoot de bal langs doelman Justin Bijlow.

Nog voor rust wist RKC ook nog op 1-2 te komen. Een voorzet van Gaari werd door Odgaard teruggelegd op Vurnon Anita, waarna hij zijn eerste kopdoelpunt in het betaald voetbal maakte. Het verrassende slot van de eerste helft werd door Feyenoord al snel hersteld in de tweede helft. Senesi nam met een omhaal het doel van Vaessen onder vuur en zag Guus Til van dichtbij raak tikken: 2-2.

Debuut Nelson
Na een uur spelen maakte Arsenal-huurling Reiss Nelson voor het eerst zijn opwachting in het shirt van Feyenoord. De Engelsman kwam binnen de lijnen voor Bryan Linssen en deed direct van zich spreken met een schot in de korte hoek. Vaessen bleek net als daarvoor bij een schot van Jahanbakhsh alert. Feyenoord bleef zoeken naar een derde doelpunt. RKC ontregelde tot grote ergernis van het publiek en Slot de wedstrijd steeds vaker.

Een tegenvaller voor Feyenoord was het uitvallen van Til, die de Rotterdammers dit seizoen al meerdere keren te hulp schoot in de slotfase van een wedstrijd. Vijf minuten voor tijd kreeg Dessers een opgelegde kans om Feyenoord aan de 3-2 te helpen, maar na een voorzet van Orkun Kökçü schoot de spits alleen voor Vaessen hoog over. In de zeven minuten blessuretijd bleef het strijdlustige RKC overeind, ook bij een scrimmage na een corner waaruit Lutsharel Geertruida nog dicht bij de derde goal van de thuisploeg was.

Door het gelijkspel eindigt een de serie van zes thuisoverwinningen van Slot met Feyenoord en blijven de Rotterdammers steken op de vierde plaats. Komende donderdag wacht voor Feyenoord het Conference League-duel met Union Berlin, dat zaterdagmiddag won van VfL Wolfsburg.