Pijnlijke bekentenis: waarom Crystal Palace Virgil van Dijk liet lopen

Reacties

Neil Warnock (73) heeft vrijdag teruggeblikt op zijn lange trainersloopbaan. De ervaren Engelsman, die in april met pensioen ging, noemt het mislopen van Virgil van Dijk als één van zijn blunders.

Pijnlijke bekentenis: waarom Crystal Palace Virgil van Dijk liet lopen
© Pro Shots

In gesprek met The Daily Mirror blikt Warnock terug op de zomer van 2015, toen hij manager van Crystal Palace was. 'Virgil van Dijk was the one that got away'', vertelt de ervaren Engelsman. 'Ik kreeg hem aangeboden toen ik bij Palace zat, voor vijf miljoen pond (een kleine zes miljoen euro, red.).'

Palace sloeg dat aanbod echter beleefd af, zo vertelt Warnock met enige gêne. 'Mijn hoofd scout zei dat hij te langzaam was. In plaats daarvan kwam Van Dijk uiteindelijk bij Southampton terecht. Het is zonde, want áls hij al iets tekort komt in snelheid, dan compenseert hij dat in tienvoud met zijn vermogen het spel te lezen', zegt Warnock.

Bij Southampton bewees Van Dijk al snel zijn waarde. Na tweeënhalf jaar werd hij voor een recordbedrag van 85 miljoen euro verkocht aan Liverpool. In zijn eerste volledige seizoen bij The Reds werd Van Dijk direct verkozen tot beste verdediger van Europa.

Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.