Pijnlijk: Dest buiten Barcelona-selectie gelaten

Reacties

Sergiño Dest komt zaterdagavond niet in actie in de eerste competitiewedstrijd van Barcelona tegen Rayo Vallecano. Trainer Xavi heeft in zijn 23-koppige wedstrijdselectie geen plek voor de 21-jarige rechtsback.

Pijnlijk: Dest buiten Barcelona-selectie gelaten
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

De verdediger hoopte in het eerste weekend van het La Liga-seizoen aan zijn derde seizoen bij Barcelona te beginnen. Het uitzicht op speeltijd is voor Dest echter flink vertroebeld. Vorig seizoen kwam de ex-Ajacied na het vertrek van Ronald Koeman minder in actie, maar dat had toen ook te maken met blessureleed. Volgens verschillende Spaanse media is er nu geen sprake van een blessure.

In de wedstrijdselectie is Sergi Roberto degene met de meeste ervaring op de rechtsbackpositie. Centrumverdediger Ronald Araújo speelde vorig seizoen ook regelmatig op de rechterflank, maar is daar aanvallend veel minder een wapen. In de verwachte opstelling van El Mundo Deportivo vormt Sergi Roberto samen met Araújo, Eric García en Jordi Alba de achterhoede.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op het middenveld kiest Xavi waarschijnlijk voor Gavi, Busquets en Pedri als tridente. Frenkie de Jong zit na weken vol transferrumoer wel bij de selectie. De verwachting is dat voorin aanwinsten Raphinha en Robert Lewandowski debuteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.