Pijnlijk: AC Milan heeft Dest in de Champions League niet meer nodig

Reacties

Sergiño Dest is door AC Milan niet ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League. De van Barcelona gehuurde vleugelverdediger heeft zijn plekje moeten afstaan aan Malick Thiaw.

Pijnlijk: AC Milan heeft Dest in de Champions League niet meer nodig
© Pro Shots

Milan neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Tottenham Hotspur, maar Dest zal in deze wedstrijden (en in een eventueel vervolg van het toernooi) dus niet in actie gaan komen. Het is een pijnlijk signaal voor de voormalig Ajacied, die op 24 januari tegen Lazio nog negentig minuten meedeed. Dat was echter een uniek iets in dit seizoen. Dest (22) heeft tot dusver pas in acht competitiewedstrijden van Milan meegedaan, waarvan twee als basisspeler. De verloren derby tegen Inter van afgelopen zondag (1-0) miste hij vanwege een spierblessure.

In de groepsfase van de Champions League maakte Dest nog in vier van de zes wedstrijden van Milan zijn opwachting. Voor de volgende ronde kiest Stefano Pioli echter voor Thiaw, die het voordeel heeft dat hij op meerdere posities uit de voeten kan.

La Gazzetta dello Sport schreef eerder al dat Milan niet van plan is om gebruik te gaan maken van de optie tot koop die in het huurcontract van Dest staat. De vleugelflitser lijkt steeds meer op een dood spoor terecht te komen in Italië.

Ibrahimovic en Maignan
Milan heeft ook Zlatan Ibrahimovic en Mike Maignan niet ingeschreven. De aanvaller en de doelman zijn nog geblesseerd. Ibrahimovic en Maignan zouden het tweeluik met Tottenham nog kunnen halen, de twee kunnen dan 24 uur voor de aftrap alsnog op de lijst worden opgenomen. Voor herstellende spelers maakt de UEFA immers een uitzondering.

Voor Ibrahimovic komen de duels met Tottenham sowieso te vroeg.

Di 14 feb. 2023

Wo 8 mrt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.