Pijn en hunkering: Van der Vaart kijkt uit naar Tweede Bundesliga-start

Reacties

Rafael van der Vaart kijkt uit naar de start van het Tweede Bundesliga-seizoen. Al doet het hem wel pijn dat Hamburger SV en Schalke 04 tegen elkaar moeten strijden op het tweede niveau in Duitsland.

Pijn en hunkering: Van der Vaart kijkt uit naar Tweede Bundesliga-start
© Pro Shots
Schalke 04
Schalke 04
1 - 3
Hamburger SV
Hamburger SV

De 38-jarige oud-spelmaker speelde tussen 2005 en 2008 bij HSV en keerde in 2012 terug naar Hamburg voor een tweede periode bij de club. Van der Vaart volgt de Hamburger Sport-Verein nog nauwlettend en ziet zodoende veel wedstrijden uit de Tweede Bundesliga, een competitie die volgens hem eigenlijk interessanter is dan de Bundesliga. 'Want iedereen kan iedereen verslaan. Een niveau hoger is het toch uiteindelijk altijd Bayern München dat wint', zegt de 109-voudig Oranje-international tegen Bild.

Met Schalke en HSV staan direct twee van de grote titelkandidaten tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een andere grote kanshebber is Werder Bremen, dat net als Schalke vorig seizoen degradeerde uit de Bundesliga. HSV beleefde in het seizoen 2017/18 al een degradatiedrama en werd sindsdien drie keer op rij vierde in de Tweede Bundesliga.

Van der Vaart denkt dat het voor zijn oude club nu een voordeel kan zijn dat veel ogen nu ook gericht zijn op de ontwikkelingen in Gelsenkirchen. 'Drie jaar lang wilde iedereen HSV verslaan. Nu zal dat zo zijn met Schalke. Maar ik denk dat als de spelers van Schalke hun zenuwen onder controle houden, geloven in het spelsysteem en niet in de war raken van fouten, dat ze goed kunnen starten', voorspelt de voormalige Ajacied.

Van der Vaart gaat er vrijdagavond voor zitten, al doet het ergens ook pijn om twee van die grote clubs niet op het hoogste podium tegen elkaar te zien strijden. 'Het is jammer voor het voetbal dat Schalke en HSV tegen elkaar spelen op het tweede niveau', zegt de publiekslieveling van HSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.